به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد
غلامعلی حبیبی، ضمن بیان اهمیت پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی در زنان و کودکان و راههای مبارزه با این بیماریها گفت: بیماریهای قلبی – عروقی، اولین علت مرگ در دنیا شناخته شدهاند. بر اساس پیش بینی سازمان جهانی بهداشت۳۰ درصد از کل مرگهای جهانی را شامل این بیماری میشود و مبتلایان به آن تا سال۲۰۳۰ به ۲۳میلیون نفر خواهد رسید.
وی، با اشاره به شعار روزجهانی قلب در سال ۲۰۱۲ عنوان کرد: این شعار تحت عنوان «قلبی سالم، خانهای سالم، دنیای سالم» است که تأکید آن بر سلامت قلب زنان و کودکان است.
حبیبی، با بیان اینکه تمام افراد فکر میکنند که بیماری قلبی – عروقی، بیماری سالمندان و مردان است، خاطرنشان کرد: این تصور که بیماری قلبی و سکته مغزی تنها افراد مسن و مردان را تحت تأثیر قرارمیدهد درست نیست.
وی تصریح کرد: بیماری قلبی – عروقی، زنان را به اندازه مردان تهدید میکند؛ اما این خطر به طور جدی در آنان کمتر تخمین زده شده است. تقریبا نیمی از ۵/۱۷ میلیون مرگ سالانه، ناشی از بیماری قلبی - عروقی در زنان رخ میدهد که اولین عامل مرگ در زنان به طور جد ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی است.
حبیبی، با اشاره به آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی در زنان خاطر نشان کرد: حدود یک سوم علت مرگ زنان بیماریهای قلبی - عروقی است و در هر دقیقه یکی از زنان به دلیل بیماریهای قلبی - عروقی میمیرد. لذا حیاتی است، که زنان در مورد خطر این بیماری و اقدامات حفاظتی برای خود و خانواده آگاهی یابند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای مرکز بهداشت استان افزود: کودکان نیز به طور خاص در معرض خطر هستند. چون در مورد کنترل محیط خود و انتخاب شیوههای زندگی برای قلب سالم، تصمیم گیرنده نیستند و والدین آنها این مسئولیت رابه عهده دارند.
وی تأکید کرد: خطر بیماری قلبی –عروقی قبل از تولد طی دوره جنینی شروع شده و در دوران کودکی با مواجهه با رژیم غذایی ناسالم کم تحرکی و مصرف دخانیات افزایش مییابد.
حبیبی گفت: کودکان، با خطر مضاعف ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی و سکته مغزی روبه رو میشوند. همچنین زندگی مدرن امروزه، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در کودکان افزایش میدهد.
وی، با تأکید بر اینکه زندگی مدرن، کودکان را در معرض خطر بیماری قلبی قرار میدهد، عنوان کرد: عوامل خطری، مانند: رژیم غذایی غنی از چربیهای مضر و قند، فعالیتهایی، مانند: بازیهای کامپیوتری، که کم تحرکی را تشویق میکنند و در بعضی کشورها تبلیغات مشوق مصرف دخانیات خطر ابتلا به این بیماری را زیاد میکند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای مرکز بهداشت استان، با بیان اینکه در زمینه پیشگیری و مبارزه با این بیماری در سطح جامعه، برنامههای خاصی از سوی مسئولین در نظر گرفته شده است، افزود: مهمترین این برنامهها، تهیه ابزارهایی برای گروههای هدف گوناگون با محتوایی که بر سلامت قلب زنان و کودکان تأکید دارد، است.
وی خاطر نشان کرد: تهیه بستههای آموزشی و اجرایی، از جمله: برای معلمان، جهت حمایت از آموزش گسترده کودکان در خصوص سلامت قلب و حمایت از حرکت به سمت زندگی با قلب سالم جهانی، از جمله ابزارهای مهم و کارساز در نظر گرفته شده است.
حبیبی گفت: کودکان، ارزشمندترین اعضای جامعه هستند و مراقبت از آنها یک وظیفه است. مراقبتهای بهداشتی قبل و بعد از تولد به طور برجسته، بر روی خطر بیماری قلبی –عروقی، در کودکان تأثیر گذاراست./س