مير هادي قره سيد رومياني در گفتگو با
خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران ، با اشاره به راهكارهاي كاهش تكرار جرم در سطح جامعه اظهار داشت: نگاه جامعه نسبت به مجرمان پس از آزادي نقش موثري در كاهش تكرار جرايم بعدي آنها دارد.
اين حقوقدان ادامه داد: در بررسي فرآيند تكرار جرم از سوي برخي مجرمان به اين نتيجه ميرسيم كه جامعه براي پذيرش آنها به عنوان فردي كه در نهايت سلامت فكري زندگي ميكنند شرايط لازم را فراهم نكرده است.
وي تصريح كرد: وقتي مجرمي پس از آزادي از سوي آحاد جامعه پذيرفته شود و جرم او غفلت و جهالت تلقي شود ضمن اين كه از مجازات پيش بيني شده در قانون براي تكرار جرم اطلاع داشته باشد، قطعا دچار تخلف نخواهد شد.
اين عضو كميسيون حقوقي مجلس ادامه داد: در صورتي كه مجرمي پس از ارتكاب جرم مجازات شود و در زمان ديگري همان جرم را تكرار كند، قانون براي چنين مجرماني تشديد مجازات را در نظر گرفته است.
وي با اشاره به مجازات پيش بيني شده براي شخصي كه مرتكب تكرار جرم ميشود افزود : هرشخصي كه به موجب حكم دادگاه به مجازات تعزيري و يا بازدارنده محكوم شود چنانچه بعد از اجراي حكم مجددا مرتكب جرم شود دادگاه ميتواند در صورت لزوم مجازات وي را تشديد كند.
رومياني در ادامه مطرح كرد : در برخي از موارد قانون براي مجرمي كه طي سومين يا چهارمين مرتبه مرتكب تكرار جرمي ميشود مجازات اعدام پيشبيني كرده است.
اين وكيل پايه يك دادگستري با بيان اينكه هدف از پیشگیری جرم، كاهش شیوع یك رخداد است خاطر نشان كرد: اقدامات پیشگیرانه از جرم با جرم انگاری رفتارها و اجراي حكم مرتكبین اعمل مجرمانه، عاملي موثر و سازنده در راستای پیشگیری از تكرار جرم تلقي ميشود.
انتهاي پيام/ پ3