به گزارش باشگاه خبرنگاران یاسوج، 'سید حسام الدین نبوی زاده' در نشست شورای سلامت وامنیت غذایی كهگیلویه و بویراحمد افزود: حوادث رانندگی وسرطان نیز به ترتیب عوامل دوم و سوم مرگ و میر در استان است.
وی اظهار داشت: در سال های اخیر به دلیل ترویج عادات غذایی و سبك زندگی نامناسب، تحرك كمتر، استفاده از غذاهای پرچربی، بیماری های قلبی عروقی افزایش یافته است.
نبوی زاده بیان كرد: افزایش تعداد كارمندان و كاهش فعالیت های فیزیكی آنان در رشد مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی عروقی موثر بوده است.
وی بیان كرد: در سال 1383 علت 41 درصد مرگ و میرها در این استان بیماری های قلبی عروقی بود اما هم اینك این رقم به 44 درصد رسیده است.
نبوی زاده با بیان اینكه در سال 1383 علت 15 درصد مرگ و میرها، حوادث رانندگی بود افزود: اما با بهبود شرایط جاده های استان و افزایش آگاهی های مردم، این رقم هم اكنون به 14 درصد رسید.
استاندار كهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست گفت: لازم است راه حلی برای كاهش بیماری های قلبی عروقی در استان یافت.
'سید حسین صابری' افزود: ضروری است دوره های آموزشی و فرهنگی برای كارمندان دولت در این زمینه برگزار شود و دانشگاه علوم پزشكی یاسوج و استانداری برنامه های آموزشی ضمن خدمت در این زمینه برگزار كنند.
رییس دانشگاه علوم پزشكی در بخش دیگری از این نشست نیز به شرایط سرویس های بهداشتی مدارس اشاره كرد و گفت: به طور میانگین این سرویس ها استانداردهای لازم را ندارند.
استاندار كهگیلویه وبویراحمد نیز خواستار تشكیل كمیته ای با حضور دانشگاه علوم پزشكی یاسوج، اداره كل آموزش و پرورش و اداره كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس برای حل این مشكل شد.
سید حسین صابری برلزوم بررسی وضعیت و ساماندهی سرویس های بهداشتی مدارس و نیز ساخت سرویس های بهداشتی برای اهالی مناطق محروم استان تاكید كرد و افزود: مسوولان اجرایی از برنامه های این طرح حمایت خواهند كرد.
'پرویز طاهری' مدیر كل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد نیز با ارائه گزارشی از شرایط بهداشتی مدارس استان گفت: هم اكنون 100 مربی كار نظارت بر بهداشت آموزشگاه ها را به عهده دارند./س