به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، رنگ قرمز موجود در میوه ها و سبزیجات ماده ای به نام
«phytonutrient» تولید می کند که خطر سرطان پروستات را کاهش می دهد،
فشارخون را پایین می آورد، از رشد تومورها جلوگیری می کند، کلسترول بد را
کاهش می دهد، رادیکال های آزاد مضر را از بین می برد و برای بافت مفاصل
بسیار مفید است.
محققان خواص برخی از این محصولات قرمز رنگ مفید را اینگونه می شمرند، گوجه فرنگی و هندوانه دارای لیکوپین هستند که یک ماده قوی ضد سرطان است و
برای سلامت چشم و پروستات نیز بسیار مفید است.
گفتنی است، میزان این ماده
ضدسرطانی در گوجه ای که حرارت دیده باشد مثل سس ها و کچاپ ها افزایش پیدا
می کند.
آب زغال اخته از عفونت های ادراری جلوگیری می کند، در افزایش کلسترول مفید خون و همچنین آنتی اکسیدان ها موثر است.
سیب منبع غنی از ویتامین سی، فیبر و آنتی اکسیدان هاست.
توت فرنگی دارای ویتامین سی و منگنز است و منگنز رادیکال های آزاد را کاهش
می دهد، به استحکام استخوان ها کمک می کند، به عملکرد بهتر غده تیروئید کمک
می کند، قند خون را تعدیل می کند، دارای فیبر، ید، پتاسیم و ویتامین کی
است.
آلبالو دارای ملاتونین است که یک نوع آنتی اکسیدان می باشد. این ماده به
حفظ الگوی طبیعی خواب انسان کمک می کند، از ضعف حافظه جلوگیری می کند، کاهش
دهنده التهابات است، از سرطان و دیابت جلوگیری می کند.
تمشک کاهنده التهاب، درد، سرطان، بیماری های قلبی، دیابت وحساسیت است.
فلفل دلمه ای قرمز دارای ویتامین آ، ب ۶، بهبود دهنده خواب و روحیه است./س