به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل/ كتاب و كتابت در شكل گیری و قوام تمدن ها نقش عمده ای داشته و از دیرباز به منزله رسانه ای گویا و مانا در عرصه ارتباطات اجتماعی ایفای نقش كرده است.
خداوند حكیم در ارزش گذاری به دانایی و مزمت جهل و نادانی در قرآن كریم میفرماید: 'هل یستوی الّذین یعلمون والّذین لا یعلمون' ، 'بگو آیا كسانی كه میدانند با كسانی كه نمیدانند مساویاند'.
در اهمیت كتاب در تكامل جوامع انسانی همین بس كه تمام ادیان آسمانی و بزرگان تاریخ بشری از طریق كتاب جاودانه ماندهاند.
دین آسمانی اسلام آنگاه كه چون روشنای صبحگاهی بر رسول اكرم (ص) نازل می شود آدمی را به خواندن توصیه می كند و می فرماید: بخوان به نام پروردگارت كه جهان را آفرید ، همان خدایی كه انسان را از خون بسته به وجود آورد ، بخوان كه پروردگارت از همه بزرگوارتر است ، همان پروردگاری كه به وسیله قلم تعلیم داد.
جایگاه كتاب و كتابخوانی در مكتب آزادیبخش اسلام تا بدان حد است كه اگر هر یك از مشركان به 10 نفر از مسلمانان خواندن و نوشتن آموزش می داد جواز آزادی دریافت كرده است.
در كشور ایران به رغم تفاوت سرانه مطالعه در مناطق مختلف احداث ، توسعه ، تجهیز كتابخانه ها و انتشار نشریات متنوع در انگیزش مردم به مطالعه و ترویج فرهنگ كتابخوانی اهمیت بسزایی دارد.
كارشناسان حوزه كتاب و كتابخوانی معتقدند ترویج و تعمیق فرهنگ مطالعه مستلزم برنامه ریزی دقیق و جامعی است تا عادت به كتابخوانی از دوران كودكی در جامعه ایجاد شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در مورد اهمیت كتاب و كتابخوانی فرموده اند: كتابخوانی و علم آموزی نه تنها یك وظیفه ملی كه یك واجب دینی است.
مدیركل كتابخانه های عمومی استان اردبیل گفت: سرانه مطالعه كتاب در كشور روزانه 79 دقیقه است در حالی كه این میزان در استان اردبیل روزانه 59 دقیقه است.
صادق فرهمند امین در ادامه افزود: سرانه مطالعات غیر درسی در استان اردبیل 14 دقیقه است كه این میزان در كشور بیش از 18 دقیقه است./س