محدودیت های اعتباری طی سال های اخیر دانشگاه های علوم پزشکی را با چالش هایی روبرو کرده که ما باید مراقب باشیم که حوزه آموزش به خاطر این محدودیت دچار آسیب نشود.

به گزارش خبرنگار بهداشت ودرمان باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛ دکتر باقر لاریجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران  امروز 24 آبان در اجلاس روسای تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور افزود: استراتژی وزارت بهداشت برای گسترش آموزش و پژوهش روشن است.بسترهایی که در کشور فراهم شده باعث گسترش برخی از شاخص های پژوهشی شده است.

وی گفت: در کل کشور پژوهش در حال تحول است و ایران یکی از بیشترین رشدها را در چند سال گذشته در این امر داشته است.

باید توجه داشت که سال گذشته ما در تولید مقالات، علی رغم چالش ها در حوزه بهداشت 42% رشد داشتیم که این نشان می دهد که در تولید علم کشور از وضعیت مقبولی برخودار است .

لاریجانی با بیان اینکه 26 درصد تولید علم در کشور مربوط به حوزه پزشکی است عنوان کرد: این امر در حالی صورت گرفته که بودجه کمی نسبت به بودجه های دیگر حوزه های کشور به بخش بهداشت و درمان اختصاص پیدا کرده است صورت گرفته است، در واقع چون ارائه خدمات آموزش و پژوهش دراختیار ما قرار گرفته است پژوهش ها محصول محور تر هستند.

وی ادامه داد: در حوزه سلامت مسئولیت ما سنگین تر است و این امر می طلبد که چهارچوب شاخص های خوبی داشته باشیم تا زودتر از تمام دانشگاه ها نقشه علمی خود را ترسیم کنیم که معاونان تحقیقات و فناوری نقش اساسی در تولید این نقشه دارند و باید نیازهای کشور را در ترسیم این نقشه لحاظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: ما باید تعادلی بین تحقیقات کاربردی و پایه ای ایجاد کنیم.

محدودیت اعتباری طی سال های اخیر دانشگاه های علوم پزشکی را با چالش هایی روبرو کرده است ولی باید مراقبت باشیم حوزه آموزش و پژوهش بخاطر این محدودیت ها دچار آسیب نشود چرا که اگر عقب بمانیم در آینده به روز کردن اطلاعات سخت خواهد بود.

هر دانشگاه باید حداقل باید یک مرکز رشد داشته باشد
لاریجانی افزود: امسال دهمین بار است که دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

ما باید دنبال توسعه واقعی،علمی و متوازن در علم باشیم در چند ماه گذشته در سطح وزارت بهداشت به دلیل انجام رتبه بندی های مختلف شورای راه بردی ای برای رتبه بندی دانشگاه ها تشکیل شده است که در حال ارزیابی دانشگاه ها است و اولین گزارش در این زمینه تهیه شده است که در آن شاخص های سواد، سلامت، و خانوار منتشر می شود.

وی ادامه داد: اخلاق پزشکی از اهمیت بالایی در پژوهش برخوردار است که اخیر کدهای اخلاقی پرستاری و دارویی نیز به دانشگاه ها ابلاغ شده است و به نظر می آید معاونین پژوهشی باید شورای اخلاق در دانشگاه ها تشکیل بدهند و بخش اخلاق در پژوهش تقویت و ساماندهی شود.

لاریجانی تصریح کرد: باید تمام دانشگاه ها شاخص های عدالت در سلامت را تا آخر سال رصد کند .باید توجه داشت که در شاخص های فناوری جای رشد بیشتری داریم و در توسعه پژوهش باید تلاش زیادی در دانشگاه ها صورت گیرد اما نباید فراموش کرد که فاصله ی نسبتا زیادی در رشد و پژوهش با رشد فناوری داریم که باید این فاصله را کم کنیم.

وی گفت: باید ایجاد شرکت های دانش نبیان در سطح وزارت بهداشت به طور جدی مورد حمایت قرار گیرد، به طوریکه در حال حاضر 400 دانشجوی بای ریسرچ در کشور در حال تحصیل هستند و باید تعداد آنها افزایش پیدا کند.

لاریجانی خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت به دانشگاه ها اجازه داده که حداقل یک مرکز رشد داشته باشد و ما باید در مسیر حرکتی کنیم که اساتید دانشگاه ها ایده های نو خود را بیان کنند و آنها را به شکوفایی و عرصه تولید برسانند./ح


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.