مدیر كل ورزش و جوانان استان مركزی در این آیین نكوداشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک گفت:ورزش زورخانه ای باید به عنوان رشته ای نمونه و تاثیرگذار معرفی شود.
' سعید ملكی' فزود: بزرگی، اخلاق، افتادگی، هنر، جوانمردی و از همه مهمتر ذكر ائمه اطهار از جمله علی(ع) از یژگی های این ورزش است.
وی ادامه داد: ورزش زورخانه ای برگرفته از آداب و سنن ملی ، دینی و مذهبی و افتخاری برای تاریخ ایران زمین به شمار می رود.
مدیر كل ورزش و جوانان استان مركزی اضافه كرد: در ورزش ایران بزرگان و نام آورانی همچون تختی و پوریای ولی وجود دارند كه جوانان باید از آنان الگوبرداری كنند.
ملكی ادامه داد: امیدواریم تمام ورزشهای باستانی و دیگر فعالیت های تاریخی در یونسكو ثبت شود كه این مهم جاودانگی و رونق بیشتر این رشته ها را به همراه دارد.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی نیز گفت: این استان سرزمین مفاخر و اندیشمندان بزرگ با آثار بسیار با ارزش است كه باید برای حفظ و انتقال به نسل های آینده به ثبت جهانی برسد.
' مجتبی رضوانی' افزود: هنر تعزیه و نقالی در استان مركزی به ویژه شهرستان فراهان و تفرش پیشینه ای طولانی دارد.
وی یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی در راستای رسالت خود به منظور اشاعه و حفظ فرهنگ اصیل اسلامی و ترویج حقانیت شیعه در جهان تعزیه را به ثبت جهانی رسانید.
وی اضافه كرد: هنر نقالی نیز به عنوان ذكر حق و هنر اصیل ایرانی- اسلامی ثبت شد و ورزش پهلوانی و زورخانه ای نیز در سال 89 به ثبت یونسكو رسید.
وی ادامه داد: ورزش زورخانه زمانی شكل گرفت كه جهان اسلام در مقابل فتنه مغولان غارتگر قرار گرفت.
وی اضافه تاكید كرد: محور تاریخی ساوه و بافت تاریخی اراك در ماه گذشته در نوبت ثبت جهانی یونسكو قرار گرفته است
در این آیین از 25 پیشكسوت و ورزشكار فعال استان مركزی در حوزه تعزیه، نقالی و ورزش باستانی و زورخانه ای به مناست 25 آبان روز ثبت جهانی ورزش پهلوانی و زورخانه ای تقدیر به عمل آمد./س