امر به معروف و نهي از منکر از بزرگترين فرائض ديني و مهمترين اهداف نهضت مقدس امام حسين ( عليه السلام ) است که ضامن استقرار و تداوم بخش تمامي واجبات و ارزش هاي اسلامي و محو گناه و پليدي در جامعه است.
حضرت امام حسین( علیه السلام ) ، مصداق این آیه شریفه بودند: « وَ لْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَ أُوْلئَكَ هُمُ الْمُفْلِحُون ؛ باید از میان شما گروهى به نیكى دعوت كنند و به كار شایسته وادارند و از زشتى بازدارند و آنان همان رستگارانند. » ( آیه ۱۰۴ سوره مبارکه آل عمران )
آن حضرت (ع) هدف قیام خود را اصلاح در امت و امر به معروف و نهى از منكر معرفى فرمودند. ایشان از اولین مراحل امر به معروف كه همان اندرز و نصیحت است ، آغاز و بارها و بارها یزیدیان را پند دادند و تا آخرین مرحله كه گذشتن از جان خویش است در راه احیاى این عنصر مهم كوشا بودند.
آن حضرت (ع) به عنوان شهید امر به معروف و نهی از منکر در اینباره چنین مىفرمایند :
« اِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الأِصلاح فى أَمّةِ جَدّى محمد صلی الله علیه و آله، اُریدُ أَن آمُرَ بِالمَعروف وَ انهى عنِ المُنكر ... » ؛ « من براى اصلاح در امت جدّم محمد صلی الله علیه و آله قیام كردم ، می خواهم امر به معروف و نهى از منكر نمایم .... »
فرائض عظیمه امر به معروف و نهى از منكر ، محور تحقق یافتن حكمیت ارزشها و محو پلیدیها است. بناى رفیع جامعه اسلامى بر ستون مستحكم امر به معروف و نهى از منكر گذاشته شده و امت مسلمان بهترین امتى هستند كه براى امر به معروف و نهى از منكر برانگیخته شدند.
در روايات درباره اهميت این دو فریضه مهم آمده است : " تمامی کارهای نيک و حتی جهاد در راه خدا، در برابر امر به معروف و نهی از منکر، همچون قطره ای در برابر دريايی پهناور است. "
براي احيای اين دو فريضه بزرگ و بهره مندی جامعه اسلامی از آثار و برکات آنها، هفته اول محرم الحرام ، تحت عنوان " هفته احیای امر به معروف نهی از منکر " نام گرفته است./س
******
یارب الحسین(ع)، بحق الحسین(ع)، اشف صدر الحسین(ع)، بظهور الحجه (عج)