وی تصریح کرد: با ورود ایران به بازار جهانی، فرش دستباف نیز وارد بازار شد و مورد مبادله قرار گرفت به همین دلیل بیشتر مردم دنیا با این هنر ایرانی آشنایی دارند به طوری که از دیرباز فرش دستباف به عنوان مهمترین کالای صادراتی مطرح شده است.
وی با بیان اینکه میتوان با برنامهریزی مطلوب درصد قابل ملاحظهای از نیروهای آماده به کار را جذب کرد، افزود: هماکنون این محصول به بیش از 100 کشور دنیا صادر میشود و بیشتر حجم صادرات به کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، سوئیس و .. تعلق دارد.
اکبری بیان داشت: آذربایجانغربی در زمینه تولید فرش دستباف دارای ظرفیتهای ویژهای است به طوری که این هنر صنعت با آداب و رسوم این دیار عجین شده و به عنوان بخشی از زندگی مردم محسوب میشود و ضمن تامین معیشت در برخی از مناطق به عنوان شغل اصلی و در مناطق دیگر هم شغل جانبی به حساب میآید.
وی با بیان اینکه انواع فرش دستباف پشم، ابریشم، چله، گل ابریشم در ابعاد، نقوش و رنگهای متنوع بافته میشود، اظهار داشت: شهرستانهای خوی، ارومیه، تکاب، بوکان، میاندوآب، شاهیندژ و مهاباد از مهمترین مراکز تولید این کالا در استان به شمار میآید که فرش آهنین تکاب و ریزماهی خوی به علت استحکام، ظرافت و کیفیت از شهرت جهانی برخوردار است./ب