من یار مهربانم، دانا خوش بیانم، گویم سخن فراوان، با آنکه بی زبانم

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، کتاب بهترین دوست انسان هاست و آنچه را که باید ساعت ها و سال ها به فرزندان آموخت می توان در قالب کتابی چند صد صفحه ای به آنها منتقل کرد.

یک روانشناس عمومی در رابطه با تاثیر والدین به گرایش کودکان به کتاب خوانی گفت: کتابخوانی در رشد ذهنی، اجتماعی و احساسی کودکان تاثیر بسزایی دارد کودکان کتابخوان از خلاقیت، توانایی زبانی و موفقیت تحصیلی بهتری نسبت به سایرین برخوردارند.

وی افزود: کودکان در 2 سالگی نسبت به کتاب های تماما تصویری علاقه نشان می دهند و در سن 3-4 سالگی از کتاب های قصه ای نقاشی دار لذت می برند آن ها عموما از قصه های پر تحرک شاد، خنده دار لذت می برند در این مقطع سنی کتاب وسیله گفتگو بین کودک و بزرگسال است.

وی اظهار داشت: بسیاری از والدین دوست دارند کودکشان به مطالعه عادت کند در این میان برخی پدر و مادرها به راهکارهای خاص متوسل می شوند و بعضی دیگر بدون هیچ اقدامی انتظار دارند فرزندشان بر اثر کششی درونی به سمت کتاب گرایش بیاید البته این امر بدون ارائه الگوی مناسب و بدون تشویق و تایید والدین تحقق پذیر نیست.

وی تصریح کرد: خانواده از نظر تعداد کوچکترین و از نظر اثر بخشی مهمترین نهاد اجتماعی است که رشد و تعالی فردی، ثبات شخصیت و تعادل روانی انسان در درون خانواده شکل می گیرد والدین اولین و تاثیرگذارترین معلمان کودک هستند که بیشتر آموزش های اولیه کودک در محیط نقش تعیین کننده ای در پرورش شخصیت کودک و توسعه عادت های مفید او از جمله عادت کتابخوانی دارند.

وی خاطر نشان کرد: کتاب خوانی کودک نباید حالت اجبار یا تکلیف به خود بگیرد بالعکس او باید از انجام این کار سرشار از احساس لذت و هیجان شود و همچنین والدین باید در خانه یک قفس جداگانه برای فرزندانشان تربیت بدهند و در فواصل معین با او به تبادل کتاب بپردازند.

گفتنی است، کتاب نردبان نور است برای پرواز شما به سرزمین روشنایی دانایی و آگاهی نه تزیین کتابخانه.

فراموش نکنیم که مطالعه یکی از بهترین ابزارهای تعلیم و تربیت است اما متأسفانه امروزه کودکان بیشتر وقت خود را صرف تلوزیون می کنند پس این وظیفه والدین است که با ترغیب کودکان به کتابخوانی به تقویت سلامت روان آنان کمک گردد./ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار