به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دكتر زهرا عبداللهي سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: افراد براي جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي مزمن مرتبط با تغذيه بايد مصرف روغن بخصوص چربي هاي حيواني شامل كره، خامه، سرشير و دنبه را محدود كنند همچنين استفاده از روغن مايع بجاي روغن هاي نباتي جامد نيز توصيه مي شود.
وي افزود: مصرف غذاهاي آب پز و بخارپز بجاي غذاهاي سرخ شده و استفاده از روغن هاي مايع مخصوص سرخ كردن در پيشگيري از بيماري هاي مرتبط با تغذيه مؤثر است.
دكتر عبداللهي محدود كردن نوشابه هاي گازدار و استفاده از دوغ و ساير نوشيدني هاي سالم را ضروري دانست و گفت: مصرف روزانه شير و لبنيات كم چرب (كمتر از5/1%) ، محدود كردن مصرف گوشت هاي قرمز و استفاده ازگوشت هاي سفيد مثل مرغ و ماهي در سبد غذايي خانواده بايد جايگزين شود.
به گفته وي، افراد بايد مصرف قند و شكر، انواع شيريني هاي خشك و تر، آب نبات، شكلات، گز، سوهان و بطور كلي مواد قندي و شيرين را كاهش داده و بجاي آن مي توانند روزانه انواع سبزي ها، صيفي جات و ميوه هاي تازه مصرف كنند.
اين متخصص تغذيه تأكيد كرد: كاهش مصرف نمك و غذاهاي شور مثل ماهي شور، ماهي دودي، آجيل شور، چيپس و داشتن تحرك بدني مانند پياده روي حداقل 30 دقيقه در روز، براي جلوگيري از افزايش وزن و چاقي توصيه مي شود./ح