گاردین: «فلسطینی‌ها در دور اخیر حملات خود از سلاحی استفاده کردند که "امتیازی کوتاه مدت" به آن‌ها می‌دهد: موشکی که می‌تواند قلب "غیرنظامی" اسرائیل را هدف قرار دهد.»

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، روزنامه انگلیسی "گاردین" (The Guardian) روز گذشته با انتشار نوشتاری به تحلیل نقش موشک فجر 5 در درگیری های رژیم صهیونیستی و گروههای فلسطینی در غزه پرداخت.

 

گاردین رژیم صهیونیستی را "ارتش قدرتمند" در این جنگ دانست و نوشت: «نیروهای مسلح اسرائیل جدیدترین سلاح‌های جهان را در اختیار دارند. آن‌ها می‌توانند همانگونه که فرمانده نظامی حماس، "احمد جباری" را کشتند، با هواپیماهای بدون سرنشین حمله کنند. ترکیبی از سلاح‌های دقیق و اطلاعات درست.»

 

گاردین در ادامه نوشت: «اما فلسطینی‌ها در دور اخیر حملات خود از سلاحی استفاده کردند که "امتیازی کوتاه مدت" به آن‌ها می‌دهد: موشکی که می‌تواند قلب "غیرنظامی" اسرائیل را هدف قرار دهد. این موشک فجر-5 نام دارد که "توسط ایران" ساخته شده و به حزب‌الله لبنان هم داده شده است. حدود 75 کیلومتر برد دارد که می‌تواند تل‌آویو و دیگر مناطق پرجمعیت مرکز اسرائیل را هدف قرار دهد.

 

 

اشاره گاردین، شهر تل آویو است که آن را "قلب غیرنظامی" رژیم صهیونیستی نامیده است. البته گاردین به باریکه غزه که بیش از یک و نیم میلیون فلسطینی را در خود جای داده و مورد هجوم جنگنده های اسرائیلی است، هیچ اشاره ای نمی کند.

 

به نوشته گاردین، "ایهود باراک" وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که اسرائیل بیشتر این موشک‌ها را در اولین ساعات حمله هوایی نابود کرده است. اما جهاد اسلامی، یک گروه نظامی فلسطینی دیگر، روز پنجشنبه گفت یک موشک فجر-5 به سمت تل‌آویو شلیک شده است که برای اولین بار آژیر خطر را پس از حمله عراق در جریان جنگ 1991 خلیج‌فارس به صدا درآورد. باراک در پیام تلویزیونی هشدار داد که غزه بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد.

 

"موشه یعلون"، معاون نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز، روز جمعه اشاره کرد که زرادخانه فلسطین حالا دیگر تقریبا ته کشیده است. وی گفت: "شاید هنوز یکی دو موشک برایشان باقی مانده باشد. اما تعداد آن‌ها آنقدر زیاد نیست که بتوانند مرکز اسرائیل را مورد تهدید قرار دهند."

 

 

اما بر خلاف ادعا مقامات رژیم صهیونیستی و روزنامه گاردین، با جنگ غزه که وارد پنجمین روز خود شده، گروههای فلسطینی در غزه هر روز محکم تر می شوند. موشک های مقاومت فلسطین در پنجمین روز از تجاوز رژیم صهیونیستی فراتر از تل آویو و عمق 80 کیلومتری سرزمین های اشغالی را هدف قرار داده است.

 

"گاردین" در ادامه با ذکر این که "رهبر حزب‌الله، در سخنرانی روز پنجشنبه خود در بیروت به موشک‌های ساخت ایران اشاره کرد" برای اثبات ادعای خود این قسمت از سخنان "سید حسن نصرالله" را منعکس کرده است: "شلیک موشک‌های فجر-5 به سمت تل‌آویو نشان‌دهنده پختگی، دانش و قدرت و شجاعت مقاومت فلسطین در نوار غزه است. دشمن اسرائیلی از اینکه پایتختش مورد هدف قرار گرفته شگفت‌زده شده است."

 

گاردین در ادامه می نویسد: «این‌که فجر-5 دقیقا چگونه به غزه رسیده است مشخص نیست. اما احتمالا قطعات آن از طریق تونل‌هایی که این منطقه محاصره شده را به دنیای بیرون وصل می‌کند به غزه می‌رسد. در اکتبر 2011 بازرسان بین‌المللی در صحرای سینا گزارش دادن که موشکی در بیابان های این منطقه آزمایش شده است.»

 

 

به ادعای گاردین، اسرائیل از طریق مجراهای دیپلماتیک، نظامی و اطلاعاتی تمام سعی خود را کرده تا از "قاچاق سلاح به غزه" جلوگیری کند، خصوصا آن‌هایی که از ایران می‌رسد. همین ماه گذشته اسرائیل به بمباران کارخانه یارموک در خارطوم، که گفته می‌شود متعلق به ایران است، متهم شد.

 

این در حالیست که در همان زمان، خبرگزاری رسمی سودان (سونا)، اعلام کرد وزارت خارجه سودان با انتشار بیانیه ای ضمن محکومیت دوباره "حمله هوایی اسرائیل" به مجتمع اسلحه سازی یرموک در خاک این کشور اعلام کرده که: "هیچ ارتباطی میان این کارخانه اسلحه سازی با طرف های خارجی وجود ندارد." در این بیانیه تاکید شده بود: "ایران نیازمند آن نیست تا در سودان برای خود یا هم پیمانانش، سلاح تولید کند."

 

گاردین در ادامه ادعا می کند: «اسرائیل نگرانی خود را از سلاح‌هایی که پس از سقوط معمر قذافی از طریق مصر و سودان از لیبی به غزه می‌رسد ابراز کرده است، که بیشتر آن ها موشک‌های ضدهوایی SA-7 است که قدرت کمتری نسبت به فجر-5 دارد.

 

"یورام کوهن" رئیس سرویس امنیتی شین بت اسرائیل، در ماه مه لیبی را "دروازه‌ جدیدی به جهنم" خواند. در ماه‌های اخیر اسرائیل سعی کرده است مصر را، که از زمان به قدرت رسیدن محمد مرسی به جای حسنی مبارک، دوستی کمتری با این کشور نشان می‌دهد، متقاعد کند که جلوی قاچاق اسلحه را بگیرد.»

 

آنچه مسلم است رژیم صهیونیستی هرگز فکر قدرت کنونی گروه حماس و سایر گروههای فلسطینی و برخورداری آنان از موشک های دور برد را نمی کرد. تحلیلگران بعد از شکست سنگین این رژیم در جنگ 22 روزه از حماس پیش بینی می کردند که رژیم اشغالگر با جنگی تمام عیار انتقام شکست را بگیرد.

 

اما شرایط خاص منطقه خصوصا بعد از "بیداری اسلامی" و "بهار عربی" و تقویت حماس چه با توانایی های خود و یا بوسیله متحدان، شرایط را بیش از پیش برای رژیم صهیونیستی سخت تر و شکننده تر می کند. همچنانکه ایالات متحده نیز به عنوان متحد این رژیم، تمام قد از جنایات و وحشیگری های اسرائیل حمایت می کند.

 

 

 

منبع: جام نیوز
برچسب ها: گاردین ، وبگردی ، صهیونیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.