به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد ،علاوه برپيازسبزي هاي ليفي (گياهان سبز) نيز عوامل عمده پيشگيري از سرطان به شمار مي آيند زيرا آنها همانند كلم پيچ و ساير گياهان چليپايي طبق تحقيقات آزمايشگاهي از مواد برخوردارند كه رشد سرطان را در جانوران متوقف مي سازند.
همچنين شلغم روغني (منداب) كه شلغمي
بزرگ و زرد رنگ است، داراي مواد ضد سرطاني است.
شلغم يكي از بقولات بسيار قوي و مغذي است كه به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندي و سرشار
بودن از املاح مفيدي مانند كلسيم و منيزيم جزو مواد غذايي بسيار با ارزش به حساب مي آيد.
شلغم يكي از پاك كننده ها و
سازنده هاي خون بوده و چنان كه گفته شد، املاح كلسيم و منيزيم
موجود در آن موجب جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي خطرناكي مانند سرطان مي
شود.
پتاسيم موجود در شلغم، چربي را خنثي مي كند و آرسنيك آن در تشكيل گويچه هاي سفيد و قرمز
خون دخالت مستقيم دارد. از طرف ديگر فسفر موجود در شلغم،
موجب تقويت ياخته هاي عصبي مي شود.
بايد دانست كه لازم است از برگ
شلغم خواه به صورت پخته يا خام در سوپ يا سالاد و يا خوارك هاي ديگر استفاده شود.
نه تنها در برگ شلغم مقدار زيادي كلسيم وجود دارد بلكه علاوه بر آن، اين گياه حاوي مقادير زيادي آهن و مس نيز هست كه سبب ازدياد خون و به ويژه هموگلوبين مي شود.
به هر اندازه رنگ برگ شلغم تيره تر باشد، يد بيشتري در آن هست. همچنين وجود ويتامين آ، ب و ث در برگ و ريشه آن، به خوبي نشانگر نقش مؤثر
و مهم آن در حفظ تعادل عصبي و به خصوص در تعادل
تغذيه آن مؤثر است.
شلغم ويتامينهاي «آ» و «ب» و «ث» و عناصري مانند فسفر،
كلسيم، گوگرد، منيزيم و يد دارد.
شلغم حاوي نشاسته و پروتئين و سلولز است و به اين سبب
نيروزا مي باشد که براي بيماران مبتلا به بيماري قند مفيد است و از خام آن مي توان به عنوان انسولين گياهي استفاده كرد.
شلغم خاصيت ميكروب كشي و ضد ويروسي دارد. سرفه هاي خشك را درمان مي كند، خلط آور است، در پيشگيري و درمان سرماخوردگي بسيار مفيد است، مقاومت بدن را افزايش مي دهد./س