به گزارش خبرنگار
بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران این روزها علایق و سلیقه های مردم بسیار متفاوت شده و بیشتر به سمت کارهای زیبایی از جمله لیپوساکشن، تزریق ژل و لیفتینگ گرایش پیدا کردند از طرف دیگر پزشکان عمومی نیز به دلیل افزایش مراجعات مردم به این گرایش ها به همین سمت حرکت کردند از زیبایی پوست و مو گرفته تا طب سوزنی و حتی جراحی بینی و اینکه مردم چه دوست دارند نه اینکه آنها چقدر در درمان مهارت دارند. در این بین برخی از پزشکان متخصص متضرر می شوند زیرا خدمات آنها را پزشکان عمومی هم هرچند با دستمزد کمتر انجام می دهند. متاسفانه در پزشکی کارهایی که عملیاتی و بیشتر در زمینه زیبایی باشد پولساز تر است و دلیل دیگر گرایش پزشکان عمومی نیز می تواند همین امر باشد.
سجاد رضوی مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت می گوید: پزشکان عمومی به دلیل مسائل اقتصادی کارهایی می کنند که در حیطه کارهای تخصصی و فوق تخصصی تعریف شده و در اغلب موارد دانش کافی برای این مورد برای آنها وجود ندارد.
بنا به این گزارش : تزریق ژل برای پیشگیری از چین و چروک پوست نیز اقدام دیگری است که از سوی پزشکان عمومی در مطب انجام می شود و متاسفانه مراجعات زیادی به این افراد می شود.
درمان چین و چروک رایج ترین اقدام در بین پزشکان عمومیدر همین زمینه رئیس انجمن جراحان پلاستیک ایران بارها در خصوص تزریق ژل از سوی پزشکان عمومی و یا افراد غیر متخصص هشدار داده است.
وی گفت: تزریق این مواد توسط پزشکان عمومی یا درسالنهای زیبایی باعث دردسر زیادی برای کسانی که این ژل برای آنها تزریق شده، ایجاد کرده است.
بنا به این گزارش :کسب درآمد بیشتر از طریق کارهای زیبایی شاید وسوسه ای برای این پزشکان باشد تا با دخالت در زمینه زیبایی ، به این سمت گرایش پیدا کنند و تزریقات تازه ترین نسل عمل های زیبایی هستند ، عمل هایی که بیهوشی ندارد اما آنقدر رواج پیدا کرده که بسیاری از پزشکان عمومی هم به این سمت روی آوردند و به راحتی در مطب های خود این عمل ها را انجام می دهند.
دکتر محمد حسن آموزگارفوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی در ادامه گفت: تزریق ژل دایمی با مارک های مختلف به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا از یک ماه بعد تا 10 سال بعد ممکن است واکنش هایی در بدن صورت گیرد که عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد چه برسد به اینکه از سوی فرد غیر متخصص صورت گیرد.
پزشکان متخصص تهراني چقدر درآمد دارند؟ در حال حاضر بنا به گفته يک پزشک در تهران حداقل درآمد يک پزشک متخصص خالص مبلغي بين 10 تا 15 ميليون تومان است. اما براي يک پزشک شناخته شده که از جايگاه بالايي برخوردار است اين درآمد به مبالغي تا 200 ميليون تومان در ماه هم ميرسد.
اصلا قرار نیست آدمی که ماهانه، میلیون ها تومان درآمد دارد، تحصیلکرده باشد! مثل اینکه در معادلات امروزی، بیشتر از تحصیلات، خلاقیت حرف اول را می زند. واقعیت این است که این روزها همه تلاش می کنند تا هر ماه صفرهای جلوی درآمدشان بیشتر شود و شما را مبهوت رقمی کنند که اتفاقا اصلا از راه حرام به دست نیامده و اغلب اوقات از شیر مادر هم حلال تر است.
در کنار خلاقیت، بعضی از شغل ها هستند که فی ذاته پولسازند. حالا اگر آدم تحصیلکرده و خلاقی در این مشاغل قرار بگیرد، دیگر خودتان می دانید که درآمدی نجومی به وجود خواهد آمد. یکی از شغل های پولساز معروف در ایران، جراحی زیبایی است. درآمد جراحان، خصوصا جراحان خوشنام، درآمدی است که شاید به مخیله تان هم خطور نکند.
در حال حاضر تبلیغات زیادی در زمینه عمل لیپوساکشن در سطح شهر به چشم می خورد و این در حالی است که برخی از پزشکان عمومی دست به انجام این عمل می زنند و نکته قابل تامل این است که حساسیت این عمل می طلبد که از سوی فرد دوره دیده صورت گیرد .
دکتر کلانتر هرمزی جراح پلاستیک در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: این عمل باید توسط پزشکان دوره دیده انجام شود و بعد از عمل فرد چندین ساعت تحت نظر باشد به طوری که اگر این کار صورت نگیرد ، می تواند مرگبار باشد.
دکتر افسر نادری یکی از اساتید جامعهشناسی در اینباره گفت: روزانه بیش از ۳۰ تا ۵۰ نفر برای انجام عمل لایپوساکشن به کلینیکها و مطبها مراجعه میکنند و تعداد بالای افراد متقاضی باعث شده است که پزشکان با توجه به درآمد کمی که در سایر رشتهها دارند، به انجام این عمل بپردازند که همین امر، ریسک و خطر آسیب به متقاضی را بسیار بالا میبرد و سالانه شاهد مواردی از فوت در نتیجه عمل غیرمتخصصانه لایپوساکشن هستیم.
عدم امنیت شغلی باعث روی آوردن پزشکان به دیگر حرفه ها شده شاید یکی از مشکلات پزشکان عمومی این باشد که در میان پزشکان متخصص از امنیت شغلی کمتری به لحاظ میزان درآمد خود برخوردار باشند و همین موضوع باعث شده به علت درآمد های ناکافی به انجام فعالیت های دیگر در درمان روی آورند که مهارت کافی نیز در آن ندارند.
این در حالی است که دکتر ایرج خسرونیا رئیس انجمن متخصصان داخلی در این باره می گوید: برخی از پزشکان عمومی به علت درآمد ناکافی به فعالیت های دیگر روی آوردند و این در حالی است که 20 درصد از پزشکان عمومی از وضعیت معیشتی خود رضایت ندارند./ع
این درآمدها مربوط به تعداد انگشت شماری از همکاران قدیمی شاغل در مراکز خصوصی است.
بنابراین تصور اینکه ما افراد مرفهی هستیم کانلا دروغ و اشتباهه
ما این همه مهندسی خوندیم و فرمول و ... ماهی 1.5 به زحمت میدن !