"بنيامين نتانياهو" نخست وزير اسرائيل براساس دو وعده اساسي به قدرت رسيد؛ يكي اين كه هرگز با جنبش هاي حماس و جهاد اسلامي مذاكره نخواهد كرد و دولت حماس را از بين خواهد برد و به طور نهايي آن را از نقشه حذف خواهد كرد.
اين در حالي است كه خالد مشعل رئيس دفتر سياسي حماس و رمضان عبدالله شلح دبير كل جنبش جهاد اسلامي، در کانون مذاكرات با "اسرائيل" در مصر بودند و توافقنامه پيشنهادي آتش بس را به دقت بررسي مي كردند و دولت حماس حكومت بر نوارغزه را قوي تر از دوران قبل از اين جنگ ادامه خواهد داد.
از سوي ديگر، از زمان شکل گیری رژیم صهیونیستی اين اولين بار است كه دولت "اسرائيل" برای دستیابی به توافق آتش بس به دریوزگی افتاده و به منظور دستيابي به راه حل مسالمت آميز براي اين بحران، به تلاش هاي ديپلماتيك روی آورده است. همان "اسرائیلی" كه هیچ گاه به ديپلماسي احترام نگذاشته بود و همواره ترجيح مي داد از زور استفاده كند.
آخرين حلقه هاي زنجيره تهديدات دروغین نتانياهو، به شکلی ذلت بار در نوارغزه به پايان رسيد و اگر بار دیگر در مورد حمله به تاسيسات هسته اي ايران يا نابودي توان نظامي حزب الله در جنوب لبنان تهديد كند، كسي حرف او را باور نخواهد كرد، زيرا ثابت شده است كه او ترسوتر و بزدل تر از آن است كه وارد جنگي عليه دشمنانش شود؛ و در تحقق هرگونه توافق صلحي از این هم ترسوتر است.
نتانياهو بدون اين كه بتواند شرط هاي خود را به طور كامل به طرف ديگر تحميل كند، توافق آتش بس را پذيرفت، چرا كه او قصد ندارد حتی به طور محدود، حمله زميني به نوارغزه انجام دهد، زيرا همانطور كه موشك هاي مقاومت با رسيدن به تل آويو او را غافلگير كردند، از رويدادهاي غافلگير كننده و غيرمنتظرۀ دیگری كه ممكن است در انتظارش باشند، به ترس و وحشت افتاده است.