به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد ، برنامه ی غذایی یک خانم باردار باید دربرگیرنده ی تمام ویتامین ها، مواد معدنی و مواد غذایی اصلی و ضروری باشد.
درمقابل مواد غذایی نیز وجود دارند که در دوران بارداری باید از مصرف آنها پرهیز کرد.
شاخص ترین مواد غذایی ممنوعه در دوران بارداری عبارتند از : مصرف گوشت نپخته(یا نیم پز)و تخم مرغ نپخته (یا عسلی)، میوه هایی مانند: انبه آناناس انگور، ماهی جیوه دار، فرآورده های لبنی محلی و شیر پاستوریزه نشده، آرد تصفیه شده، دل و جگر، آرد تصفیه شده، مواد غذایی مملو از شکر، سبزیجات نشسته، کافئین، مصرف بیش از حد مکمل های حاوی ویتامین A.
مصرف گوشت نپخته(یا نیم پز)و تخم مرغ نپخته (یا عسلی):
در دوران بارداری باید از خوردن گوشت نپخته یا نیم پز خودداری کرد. از آنجایی که مصرف انواع گوشت، غذاهای دریایی و مرغ به صورت نپخته باعث ایجاد عفونت جدی در بدن بدن میگردد، به هنگام طبخ باید آنها را به خوبی پخت.
مصرف تخم مرغ خام و عسلی را نیز باید از برنامه ی غذایی مربوط به دوران بارداری حذف گردد. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی تخم مرغ نپخته مانند انواع سس، مایونز و برخی از بستنی های خانگی نیز در این دوران ممنوع میباشد، زیرا مصرف آنها ممکن است منجر به عفونت سالمونلا( نوعی مسمومیت غذایی بر اثر باکتری سالمونلا )گردد.
میوه هایی مانند انبه، آناناس و انگور:
هرچند خوردن میوه در هر شرایطی به خصوص دوران بارداری بسیار مفید میباشد، اما خوردن انبه، آناناس و انگور با وجود سرشار بودن از ویتامین و مواد مغذی در این دوران بارداری توصیه نمیگردد. انگور طبع بسیار گرمی دارد و باید از مصرف آن در سه ماه آخر دوران بارداری صرف نظر کرد. نکته ی جالب در مورد انبه اینست که ضرر خوردن انبه ی سبز و کال نسبت به انبه ی رسیده بیشتر میباشد. خوردن آب آناناس نیز باعث بروز اسهال در این دوران میگردد.
ماهی جیوه دار:
در دوران بارداری باید از مصرف ماهی های جیوه دار مانند شاه ماهی، کوسه ماهی، ماهی خلمخالی، شمشیر ماهی و ماهیهایی که از رودخانه های آلوده گرفته شده اند پرهیز کرد.
فرآورده های لبنی محلی و شیر پاستوریزه نشده:
خوردن پنیر و کره محلی و شیر پاستوریزه نشده برای زن باردار مضر میباشد، زیرا مصرف آن ممکن است منجر به مسمومیت غذایی و در نتیجه مرگ جنین گردد.
آرد تصفیه شده:
مصرف آرد تصفیه شده در تمام مدت دوران بارداری ممنوع میباشد.
دل و جگر:
دل وجگر حاوی ویتامین A فراوانی میباشند و از آنجاییکه ویتامین A زیاد از حد در این دوران ممکن است باعث سقط جنین گردد خوردن آن در این دوران توصیه نمیگردد.
مواد غذایی مملو از شکر:
بر طبق نظر متخصصین و مشاوران تغذیه مصرف اینگونه مواد غذایی باید در دوران بارداری منع شود.
سبزیجات نشسته:
خوردن انواع سبزیجات در این دوران بسیار مفید میباشد اما به شرط اینکه قبل از مصرف به خوبی ضد عفونی و تمیز گردند.
کافئین:
از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی کافئین در این دوران باید صرف نظر کرد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف زیاد کافئین در این دوران احتمال سقط جنین را مخصوصاً در سه ماهه ی اول دوران بارداری را افزایش میدهد. زایمان زودرس و کمبود وزن نوزاد در هنگام تولد نیز از عواقب و عوارض مصرف کافئین میباشد.
مصرف بیش از حد مکمل های حاوی ویتامین A :
از مصرف مولتی ویتامین های حاوی ویتامین A با دز بالا،روغن کبد ماهی و هرگونه مکمل حاوی ویتامین A نیز در این دوران خودداری کنید./س
من هفته های اول بارداریمه.2بار سقط داشتم.فقط استرس دارم
نکات خورد و خوراکمو توجه میکنم
امااسترسمو نمیتونم کنترل کنم.
برام دعا کنید ...ممنون
با آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما......
از دکتر زنان هم بپرسید اینا رو بهتون میگه تازه یه چیزایی هم توشون کمه
؟؟؟؟؟
یه مشت چرت و پرت سر هم میکنین میزارین اینجا به عنوان نظرات کارشناس
این کارشناس کیه؟
مدرکشو از کجا گرفته؟
به کدام پشتوانه این ترهات رو بافته؟