روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ورود کاروان اسیران کربلا به کوفه، شهادت حضرت «امام زین العابدین (ع)» به روایتی، آغاز عملیات «مروارید» از سوی نیروی دریایی ارتش و... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز ۳شنبه ۷ آذر ۱۳۹۱ خورشیدی برابر با ۱۲ محرم ۱۴۳۴ هجری و ۲۷ نوامبر ۲۰۱۲ میلادی است. مهم‌ترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:

روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
به مناسبت رشادت‌ها و دلاور مردی‌های نیروی دریایی ارتش در دفاع از جزایر، بنادر، سواحل و شهرهای جنوبی به ویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آب‌های نیلگون خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلی و انهدام نیروی دریایی دشمن بعثی، در همان آغاز جنگ، با تایید حضرت امام خمینی (ره)، هفتم آذر، سالروز حماسه آفرینی ناوچه موشک انداز پیکان، به عنوان روز نیروی دریای ارتش نام گرفت تا همه ساله، حماسه با شکوه دریادلان نیروی دریایی و یاد شهدای عزیز و گرانقدر این نیرو گرامی داشته شود.

هفتم آذر، تبلور ایثارو جان فشانی‌های پرسنل قهرمان و جان بر کف نیروی دریایی مهین اسلامی ایران در برقراری ثبات وامنیت در آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان می‌باشد. این نیرو با یگان‌های شناور دریایی، تفنگداران و تکاوران، اسکادران‌های هواناو و هوادریا، واحدهای پروازی نیرو و با غواصان ورزیده و... هر نوع فعالیتی از سوی دشمن را در محدوده قانونی خود خنثی خواهد کرد.

درگذشت «جهانگیر سرتیپ پور» از یاران میرزا کوچک خان جنگلی (۱۳۷۱ ش)
جهانگیر سرتیپ پور در سال
۱۲۸۲ ش در رشت به دنیا آمد. در جوانی به نهضت جنگل پیوست. او هنگام اشغال آذربایجان به وسیله فرقه دموکرات آذربایجان، نهضت مقاومت گیلان را تشکیل داد و در برابر دمکرات‌ها ایستادگی کرد. سرتیپ‌پور در هنگام طرح لایحه کاپیتولاسیون توسط دولت حسنعلی منصور به مخالفت با آن پرداخت و در مجلس شورای ملی علیه آن سخن گفت. جهانگیر سرتیپ‌پور سرانجام در ۸۹ سالگی در تهران درگذشت و پیکر وی را در جوار مرقد میرزاکوچک‌خان جنگلی در رشت به خاک سپردند.

رحلت فقیه جلیل آیت اللَّه «شیخ عبدالکریم خویینی زنجانی» (۱۳۳۰ ش)
آیت‌اللَّه عبدالکریم خویینی زنجانی در سال
۱۲۵۳ ش  در خویین از توابع زنجان به دنیا آمد. سپس برای تکمیل تحصیلات خود به قزوین و نجف رفت و در محضر استادان نامداری همچون علامه سید محمد کاظم یزدی، شیخ الشریعه اصفهانی، آخوند ملامحمدکاظم خراسانی و میرزا محمدتقی شیرازی به مدارج والای علمی دست یافت. وی پس از سالیانی اقامت در نجف، در سال ۱۲۸۷ ش به زنجان عزیمت کرد و به ترویج دین و رسیدگی به امور مسلمانان و تربیت شاگردان علوم دینی مشغول شد.

این عالم وارسته در اواخر عمر در سال ۱۳۲۶ ش به قم هجرت کرد. از آیت‌اللَّه خویینی تالیفاتی بر جای مانده که حاشیه عروةُ الوثقی و شرح کفایه در ۲ جلد و کتاب فواید، از آن جمله‌اند. سرانجام آن عالم پرهیزگار در هفتم آذر ۱۳۳۰ ش در ۷۷ سالگی به رحمت ایزدی پیوست و در قم به خاک سپرده شد.

ورود کاروان اسیران کربلا به کوفه (۶۱ ق)
در روز دوازدهم محرم سال
۶۱ قمری، کاروان اسیران کربلا که شامل زنان و کودکان شهیدان قیام کربلا بود، وارد شهرکوفه شد. سرپرستی این کاروان را امام سجاد (ع) فرزند امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) خواهر آن امام، بر عهده داشتند. این دو بزرگوار، با وجود سختی‌ها و ناملایمات فراوان که از سپاهیان یزید دیده بودند، در کوفه باشجاعت و صراحت، ستم‌ها و جنایات حکومت اموی را افشاء و مردم این شهر را به خاطر یاری نکردن امام حسین (ع) و مقابله با ایشان سرزنش کردند. امام سجاد (ع) و حضرت زینب در مدت اقامت در کوفه، وظیفه و رسالت خود را مبنی بر ابلاغ و نشر پیام امام حسین (ع) در جامعه، به شایستگی انجام دادند.

شهادت حضرت «امام زین العابدین (ع)» به روایتی (۹۵ ق)
شهادت امام سجاد (ع) در برخی نقل‌ها سال
۹۲ ق و در نقلی دیگر سال ۹۴ و در منابعی دیگر سال ۹۵ ذکر شده است. همچنین در روز شهادت آن حضرت اختلاف وجود دارد. در برخی منابع، شهادت ایشان را در روز
۱۸، ۲۲ و ۲۵ ماه محرم نیز ذکر کرده‌اند. زمان حضرت امام سجاد (ع) پُر از اختناق و تقیّه بود و کسی در برابر جاسوسان بنی‌امیه، مجال نفس کشیدن نداشت؛ با این حال، امام سجاد (ع) از ارشاد و نشر احکام اسلام فروگذاری نکرد. ایشان به هر نحوِ ممکن، مسائل اسلامی را بیان می‌نمود و در هدایت مردم می‌کوشید.


از جمله آثار امام سجاد (ع) صحیفهٔ سجادیه است که مشتمل بر ۵۴ دعا از دعاهای آن حضرت می‌باشد. مدت عمر آن امام، ۵۷ سال و زمان امامت آن بزرگوار ۳۴ سال بود. آن امام همام، سرانجام به دستِ هشام بن عبدالمَلِک در زمان خلافت ولید بن عبدالملک مسموم شد و به شهادت رسید. پیکر مطهر امام سجاد (ع) در قبرستان بقیع و در کنار مرقد مطهر عموی گرامیش حضرت امام حسن مجتبی (ع) واقع است.

دفن اجساد مطهر شهدای کربلا در شب دوازدهم (۶۱ ق)
در روز
۱۲ محرم سال ۶۱ قمری، هنگامی که نیروهای یزید، کربلا را ترک کردند، مردم قبیلهٔ بنی‌اسد از روستای غاضریه که نزدیک کربلا بودند اجساد شهداء را دفن کردند. پیکرهای مطهر یاران وفادار امام‌حسین (ع) در کنار بدن پاک آن سرور به خاک سپرده شدند.

وفات شیخ «صفی الدین اردبیلی» عارف نامی و بزرگِ دودمان صفوی (۷۳۵ ق)
ابوالفتح شمس الدین جبرییلِ موسوی اردبیلی، معروف به شیخ صفی، از عرفا و مشایخ صوفیه و پیران طریقت در قرن هشتم هجری است. نسب شیخ صفی با نوزده واسطه به جناب حمزة بن موسی بن جعفر (ع) می‌رسد. شیخ صفی‌الدین در سن بیست سالگی به جستجوی مرشد به گیلان رفت و شیخ محمد گیلانی، معروف به زاهد را به عنوان مرشد خود انتخاب نمود. شیخ زاهد نیز صفی‌الدین را به ریاست طریقت زاهدیه برگزید و هنگامی که صلاحیت صفی‌الدین را مشاهده کرد به وی اجازهٔ تدریس داد. قدرت معنوی صفی‌الدین نفوذ فراوانی در میان مردم داشت به طوری که بعدها، چون نوادگانش ادعای سلطنت کردند مورد حمایت مردمی واقع شدند و سلسلهٔ صفویه را یاری دادند.

پایان نبرد تانک‌ها میان آلمان و شوروی در جریان جنگ جهانی دوم (۱۹۴۱ م)
نبرد تانک‌ها که در جریان جنگ جهانی دوم، میان آلمان و شوروی رخ داده بود، در ۲۷ نوامبر ۱۹۴۱ م با شکست آلمان به پایان رسید. در این نبرد، نیروهای آلمانی تلاش کردند مسکو پایتخت شوروی را که از یک ماه پیش محاصره کرده بودند، تصرف کنند. این شکست آلمان، حادثه مهمی در جنگ جهانی دوم بود و نقطه آغاز شکست آلمان را در جبهه شوروی رقم زد. جنگ آلمان با شوروی در نزدیکی مسکو به علت آنکه دو طرف از تعداد زیادی تانک استفاده کرده بودند، به عنوان نبرد تانک‌ها، معروف گردید.

آغاز عملیات «مروارید» از سوی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (۱۳۵۹ ش)
در روز ۶ آذر ۱۳۵۹ ش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با همکاری نیروی هوایی ارتش، به پایانه‌های البکر و الاُمیه که از بزرگ‌ترین مراکز صدور نفت خلیج فارس و شاهرگ حیات اقتصادی عراق به حساب می‌آمدند، حمله برد و دو سوم آن‌ها را منهدم ساخت. دشمن بعثی برای جبران این شکست، در ۷ آذر ۵۹ با اعزام تعدادی نیرو، سعی در بازپس‌گیری پایانه‌ها کرد و نبرد سختی درگرفت.


سرانجام پس از ساعت‌ها جنگ نابرابر و بی‌امان، در حالی که دلاورمردان نیروی دریایی، آخرین گلوله‌های خود را به سوی دشمن نشانه می‌رفتند، ناوچه پیکان پس از غرق کردن چندین فروند ناوچه دشمن مورد اصابت چند موشک قرار گرفت و با پرسنل شجاع خود در شمال خلیج فارس در دل آب‌های گرم و نیلگون آنجای گرفت.

۷ آذر در هشت سال دفاع مقدس
سوسنگرد: اقدامات دشمن: تقویت نیرو، جلوکشیدن خط تماس با خودی تا فاصله هزار متری و اجرای آتش مستقیم برروی سنگرهای خط مقدم خودی برای تخلیه آن‌ها. وضعّیت خودی: اعلام نیاز مدافعان شهر به خمپاره.
آزاد سازی شهر بُستان در عملیات پیروزمندانه» طریقُ القُدس با رمز «یا حسین (ع)» در غرب سوسنگرد و منطقه عمومی بستان

برخی از رویدادهای ۲۷ نوامبر
۱۸۱۵: منطقه «کراکو» خود را جمهوری آزاد لهستان اعلام کرد تا در جریان تقسیم تصرفات ناپلئون به روسیه داده نشود.
۱۹۱۲: کشور مراکش (مغرب) تحت الحمایه اسپانیا قرار گرفت.
۱۹۱۶: برای نخستین بار (در جریان جنگ اول جهانی) شهر لندن مورد حمله هوایی آلمان قرار گرفت.
۱۹۸۳: یک جمبو جت (بوئینگ ۷۴۷) در نزدیکی فرودگاه مادرید سرنگون شد و ۱۸۳ سرنشین آن کشته شدند.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار