به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، چشمه طبیعی آب گرم چانف یكی از زیباترین و در عین حال اعجاب انگیزترین جلوه های طبیعی جنوب سیستان و بلوچستان به شمار می رود كه همواره مقصد گردشگری مردم استان و گردشگران دیگر نقاط ایران است.
این چشمه آب گرم به سبب داشتن املاح معدنی، خواص طبی و شفا بخش برخی بیماریها همواره پذیرای گردشگران است اما با وجود زیبایهای بیشمار و خواص درمانی چشمه های آب گرم و معدنی نیكشهر به سبب فقدان تبلیغات مناسب و فراهم نبودن امكانات رفاهی در صنعت گردشگری سیستان و بلوچستان، هنوز جایگاه خود را بدست نیاورده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نیكشهر این درباره گفت: چشمه های آب گرم و آب معدنی چانف در 25 كیلومتری مركز این دهستان در منطقه 'آهوران' از توابع بخش 'لاشار' و در میان كوههای آن قرار گرفته است.
حسین كیخا افزود: كوهستانی بودن منطقه آهوران سبب شده كه چشمه های آب معدنی و آب گرم زیادی از دل كوهها به بیرون تراوش و گردشگران را محسور كند.
وی بیان كرد: همچنین آب و هوای مساعد منطقه آهوران باعث رویش گیاهان دارویی و نادر بسیاری در اطراف چشمه ها و كوهها شده است.
وی اظهار داشت: خواص طبی چشمه های آب گرم و معدنی چانف باعث شده است كه در فصل های مختلف از سال همواره مورد استقبال بیماران كلیوی، مفصلی و پوستی قرار گیرد.
كیخا افزود: از زمانی كه در بالادست چشمه آب معدنی چانف معدن منگنز راه اندازی و خواص این فلز در آب چشمه آشكار شد، بسیاری از بیماران بویژه افرادی كه به سنگ كلیه مبتلا هستند برای استفاده از خاصیت آن در درمان بیماری خود از آب این چشمه می نوشند.
وی بیان كرد: استحمام در چشمه آب گرم چانف در درمان دردهای مفصلی و بیماریهای پوستی نیز بسیار موثر است.
بخشدار لاشار با ابراز گلایه از كم توجهی دستگاههای ذیربط به منطقه گردشگری چانف گفت: چشمه های آب گرم این منطقه روزانه پذیرای 20 تا 30 خانوار است اما مراجعان از فضای مناسب كافی برای استراحت و استفاده از زیبایی های منطقه برخوردار نیستند.
عبدالمجید امرا افزود: مسوولان ذیربط تاكنون اقدام قابل توجهی برای رسیدگی و یا حتی معرفی هر چه بیشتر چشمه های آب گرم و معدنی چانف انجام نداده اند كه باید برای ساماندهی این وضعیت اقدام اساسی انجام گیرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیكشهر در این باره گفت: كوهستانی بودن منطقه و وجود جاذبه های طبیعی سبب جذب گردشگران زیادی به این شهرستان به ویژه در فصل زمستان شده است.
خیر النسا امیری مهمترین جاذبه های طبیعی شهرستان نیكشهر را چشمه های آب گرم و معدنی و گوگردی عنوان و بیان كرد: این چشمه ها در روستای شیرآباد، دهستان چانف و بخش های فنوج و قصرقند و مركزی این شهرستان واقع شده اند.
وی افزود: چشمه های آب گرم، معدنی و گوگردی نیكشهر برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی، درد مفاصل و عضلانی مفید است.
وی بیان كرد: در بین چشمه های موجود در نیكشهر چشمه آب معدنی چانف به دلیل اثر گذاری آن در دفع سنگ كلیه بیشترین آمار جذب گردشگران منطقه را به خود اختصاص داده است.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیكشهر گفت: 67 چشمه آب گرم، معدنی و گوگردی در این شهرستان وجود دارد كه همواره در فصول مختلف پذیرای گردشگران متعدد است.
وی با پذیرش تلویحی كم كاری در رابطه با ایجاد زیر ساخت های گردشگری منطقه افزود: ساماندهی وضعیت چشمه های آب گرم و ایجاد امكانات رفاهی و تفریحی نیازمند اعتبار و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
نیكشهر به فاصله 135 كیلومتری بندر چابهار با دارا بودن رودخانه های فصلی و دائمی قطب كشاورزی است بطوریكه در كنار تولیدات باغی نظیر انواع خرما و مركبات، محصول برنج نیز دارد./ب