به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران؛بعد از عدم موفقیت طرح پزشک خانواده که وزارت بهداشت آن را با کلی جنجال مطرح کرد این روزها خبرهای جدیدی از فعالیت های مشابه دیگری به گوش می رسد که ممکن است به نوعی اجرایی شود.دیروز رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرده چون بخش عمده ای از هزینه ی بیمارستان های خصوصی صرف هتلینگ و خدمات پرستاری می شود، طرحی در نظر دارند که پرستارهای خصوصی را ساماندهی کنند و همان خدمات درمانی در منزل انجام شود.
این مقام مسئول در بخشی از صحبتهایش هم به شکایتهایی که در مورد پرستاران خصوصی مطرح می شود پرداخته است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه گزارش هایی بدست ما می رسد مبنی بر اینکه بیماری را ترخیص کرده اند و بعد اشخاصی به عنوان پرستار به منزل بیمار رفته که اصلا پرستار نبوده اند، گفت:" با ساماندهی خدمات پرستاری همه این موارد قانونی شده و نظارت پذیر می شوند."
غضنفر میراز بیگی با اشاره به اینکه پوشش بیمه ای 527 خدمات پرستاری و قرار گرفتن پرستاران در تیم سلامت باعث کاهش یک دومی هزینه ی مردم در این بخش می شود، اظهار داشت: "اکنون هزینه ی بستری بیماران در icu در بخش خصوصی بالای یک میلیون تومان است که فقط نزدیک به 800 هزار تومان آن مربوط به هزینه هتلینگ بیمارستان می شود. اگر شرایطی را فراهم کنیم که خدمات دفاتر مشاوره ای پرستاری ما بیمه شود، همان بیمار را می توان ترخیص کرد تا در منزل خدمت بگیرد، این گونه هم امنیت روانی دارند و هم دچار عفونت بیمارستانی نمی شوند و هزینه ی هتلینگ بیمارستان را نمی پردازند. همچنین کمتر از 200 هزار تومان بابت هر شب به پرستار در منزل می دهد."
میرزابیگی با تاکید بر اینکه باید طرح هایی نظیر پرستاران خصوصی، پرستاری درمنزل و ارائه خدمات پرستاری در سه سطح همگی بیمه شوند و شرایط اجرای آنها در کشور فراهم شود، گفت:" در این صورت هم بیمه درآمدی پیدا می کند، هم مردم آسوده خاطر می شوند و هزینه ی کمتری را می پردازند و هم این امور ساماندهی می شوند."
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه گزارش های به دست ما می رود که بیماری را ترخیص کرده اند و بعد اشخاصی به عنوان پرستار به منزل بیمار رفته اند که اصلا پرستار نبوده اند، گفت:" این به ضرر مردم است و آسیب می رساند. با ساماندهی خدمات پرستاری همه ی موارد قانونی شده و نظارت پذیر می شود."
یکی از مسائلی که رئیس سازمان نظام پرستاری به آن اشاره کرده است بالا بودن هزینه های هتلینگ بیمارستان های خصوصی در کشور است.
او از رقم یک میلیون تومان برای یک شب بستری شدن در بخش icu گفته است که از 800 هزار تومان هزینه ی هتلینگ بیمارستان است.
برای اطلاع از جزئیات تعرفه های مصوب مراکز درمانی خصوصی باید به دستور العمل وزارت بهداشت مراجعه کنیم که در مرداد ماه امسال ابلاغ شده است.
در این لیست بیمارستان ها با 4 درجه ارزشیابی شده اند
هزینه ی اقامت روی تخت icu از 200 تا 500 هزار تومان متغییر است در بخش ccu هم تعرفه ها از 120 تا 300 هزار تومان متغییر است.
البته ناگفته نماند به این رقم ها هزینه های درمانی و خدمات پزشکی هم اضافه می شود..
یکی از گله های اصلی شهروندان معمولا هزینه های سرسام آور بیمارستان های خصوصی است. چالش اصلی این جا است که مثلا هزینه ی یک عمل جراحی واحد بسته به منطقه ای که بیمارستان خصوصی در آن واقع شده متفاوت است.
ممکن است هزینه یک عمل سزارین در یک بیمارستان خصوصی شمال شهر 7 میلیون تومان باشد اما همین عمل در بیمارستان خصوصی مرکز شهر حدود 3 میلیون تومان است.
یک جراحی آپاندیسیت هم ممکن است در بیمارستان خصوصی شمال شهر 2میلیون 500 تومان برای بیمار آب بخورد اما همین جراحی در بیمارستان های خصوصی جاهای دیگر حدود 1 میلیون تومان هزینه داشته باشد.
این تفاوت قیمت ها این تصور برای شهروندان به وجود آورده که نظارتی بر کار بیمارستان های خصوصی و جود ندارد؛ در صورتی که هر سال کل تعرفه های دولتی و خصوصی با جزئیات کامل به بیمارستان ها ابلاغ می شود.
به نظر می رسد بیمارستان ها برای توجیه این مسئله روی بخش هزینه ی هتلینگ مانور می دهند که آگاهی مردم از این هزینه ها هم می تواند به جلوگیری از سردرگمی آنها کمک کند.
هزینه یک شب اقامت (هتلینگ) در بیمارستان های خصوصی:
ارزشیابی نوزاد سالم سی سی یو آی سی یو
درجه یک 101 هزار تومان 300 هزار تومان 500 هزار تومان
درجه دو 81 هزار تومان 250 هزار تومان 400 هزار تومان
درجه سه 60 هزار تومان 200 هزار تومان 300 هزار تومان
درجه چهارم 40 هزار تومان 120 هزار تومان 200 هزار تومان
منبع:هفت صبح