به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، جنگی که در روز چهارشنبه، 24 آبان ماه 1391 علیه مردم نوار غزه آغاز شد سرانجام پس از گذشت 8 شبانه روز در شامگاه چهارشنبه اول آذرماه 1381 خاتمه یافت.
گرچه گفته میشود که نتانیاهو این جنگ را برای پیروزی در انتخابات از طریق امنیتی کردن فضای رژیم جعلی صهیونیستی به راه انداخت اما ارتش این رژیم نتوانست جنگ 8 روزه را به مانند دورههای پیشین برای مدت زیادی ادامه دهد و خیلی زود مجبور به پذیرش آتشبس شد.
در این جنگ گرچه رژیم اشغالگر قدس همانند جنگهای پیشین نیروهای ذخیره خود را فراخواند و بارها حرف از جنگ زمینی زد اما حتی جرأت نکرد تا یک عملیات زمینی را علیه نوار غزه آغاز کند زیرا آن را ناموفق ارزیابی میکرد، بنابراین جنگ غزه حدود یک سوم مدت زمان قبلی بیشتر طول نکشید.
به گفته مقامات ايراني، سيدحسن نصرالله و اذعان بسياري از رسانههاي جهاني ايران نقشي انکارناپذير در شکست رژيم اشغالگر قدس داشت.
همانطور که رهبر معظم انقلاب در خطبه نماز جمعه 14 بهمن ماه 1390 فرمودند: «ما آنجائى كه دخالت كنيم، صريح ميگوئيم. ما در قضاياى ضديت با اسرائيل دخالت كرديم؛ نتيجهاش هم پيروزى جنگ 33 روزه و پيروزى جنگ بيست و دو روزه بود. بعد از اين هم هر جا هر ملتى، هر گروهى با رژيم صهيونيستى مبارزه كند، مقابله كند، ما پشت سرش هستيم و كمكش ميكنيم و هيچ ابائى هم از گفتن اين حرف نداريم. اين حقيقت و واقعيت است. اما اينكه حالا حاكم جزيره بحرين بيايد بگويد ايران در قضاياى بحرين دخالت ميكند، نه، اين حرف درستى نيست؛ حرف خلاف واقعى است. ما اگر در بحرين دخالت ميكرديم، اوضاع در بحرين جور ديگرى ميشد!»، جمهوري اسلامي ايران در جريان جنگ 8 روزه غزه اين فرمايشات را به اجرا گذاشت.
به کارگیری موشکهای فجر 5 ایرانی در جنگ 8 روزه
موشکهای فجر 5 ایرانی با همراهی روحیه و اقتدار مقاومت توانستند با بردی حدود 80 کیلومتر قلب تلآویو را نشانه روند.
پرتاب موشکهای با فناوری ایرانی از سرزمینهای فلسطینی بیانگر آن است که این تنها جمهوری اسلامی ایران است که قدرت دفاعی فلسطینیها را در برابر مجهزترین ارتش خاورمیانه تقویت میکند.
برخورد موشکهای مقاومت به حساسترین نقاط رژیم صهیونیستی
برخورد موشکهای مقاومت به سرزمینهای اشغالی، برای امنیت رژیم اشغالگر قدس یک رسوایی به حساب میآید و از شکست استراتژی گنبد آهنین در برابر موشکهای فلسطینی حکایت میکند.
به اعتراف رئیس پروژه گنبد آهنین که در مصاحبهای که با شبکه 10 رژیم صهیونیستی داشت، اعلام کرد که سامانه گنبد آهنین نمیتواند از ورود موشکهای فلسطینی به نواحی اشغالی جلوگیری کند و کماکان این پناهگاهها هستند که جان مردم را در برابر موشکهای فلسطینی حفظ میکنند.
طی 3 ماه گذشته، نتانیاهو به طور مرتب از حمله به تأسیسات هستهای ایران سخن ميگفت و حال معلوم شد که موشکهای ایرانی در بیخ گوش نظامیان صهیونیست قرار دارد و علیرغم محاصره کامل نوار غزه، رژیم اشغالگر صهیونیستی نتوانست از ورود آنها به سرزمینهای اشغالی جلوگیری کند.
برد موشکهای مقاومتطبق نموداری که شبکه بیبیسی از برد موشکهای مقاومت منتشر کرده، مشهود است که موشکهای فجر ۵ به راحتی قادر به هدف قرار دادن تلآویو هستند.
بنابر این نمودار، این موشک ۷۵ کیلومتر برد دارد و به سادگی میتواند به تلآویو برسد، موشکهای «قسام»، «گراد» و «گراد بروزرسانی شده» نیز از دیگر موشکهای نیروهای مقاومت هستند.
چیزی در حدود یازده سال از شلیک اولین موشک قسام توسط گروههای مقاومت فلسطینی به سرزمینهای اشغالی میگذرد و از آن زمان تاکنون هزاران فروند از این موشکها به سرزمینهای اشغالی شلیک شدهاند.
با نگاهی به آمارهای موجود در اینترنت میتوان دریافت که تنها در سال 2006 میلادی نزدیک به یک هزار فروند از این موشکها به سمت سرزمینهای صهیونیستنشین شلیک شدهاند و در همان سال در جنگ 33 روزه حزبالله لبنان چیزی بالغ بر 3500 موشک کوتاه برد به سرزمینهای اشغالی رها کرد که چیزی در حدود یک سوم از کل اراضی اشغالی را در بر گرفته بودند.
یک سال بعد در سال 2007 میلادی در جنگ 22 روزه حماس و دیگر گروههای مقاومت 900 فروند از راکتهای قسام، جراد، قدس و ... را به شهرکهای صهیونیستنشین شلیک کردند که حاکی از به وجود آمدن تغییرات جدی در میادین جنگ میان صهیونیستها و فلسطینیها بود.
آمارها نشان میدهد که تقریبا طي 2 جنگ 33 روزه و 22 روزه نزدیک به 60 درصد مناطق اشغالی هدف موشکهای مقاومت قرار گرفتند و حتی شعاع این موشکها به بیست کیلومتری تلآویو نیز رسید.
رژیم غاصب صهیونیستی در جنگ 6 روزه 1967 موفق شد كه صحراي سينا در مصر، بلنديهاي جولان در سوريه و بخشي از اردن را اشغال كرده و تا بيروت نيز پيش بيايد؛ اما در جنگ 33 روزه سال 2006، صهیونیستها با وجود قدرت نظامي بيشتر در مقابل يك گروه به نام حزبالله شكست خورد؛ به دليل اينكه حزبالله مباني پدافند را به درستي انجام داد.
اما سرانجام در جنگ 8 روزه غزه، مقاومت با استفاده از موشکهای فجر 5 ایرانی که بردی حدود 80 کیلومتر دارند موفق به هدفگیری قلب تل آویو و مناطق حساس رژیم جعلی صهیونیستی شد.
پیروزی حزبالله لبنان در جریان جنگ 33 روزه
نیروهای حزبالله لبنان نیز در جریان شکستی که به رژیم منحوس صهیونیستی وارد آورد با استفاده از موشکهای خيبر1 مناطق اشغالی را مورد هدف قرار دادند.
نیروهای دفاعی صهیونیستی ادعا میکنند که خیبر1 همان موشکهای تغییر نام یافته فجر 3 یا فجر 5 ساخت ایران است كه موشکهای فجر 3 و فجر 5 به ترتیب دارای بردهای 45 و 75 کیلومتر هستند.
با پیروزی حزبالله در جنگ 33 روزه بسیاری از طرحها و توطئههای آمریکا و رژیم صهیونیستی ناکام ماند که به اعتقاد اغلب کارشناسان اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه پیروز میشدند به جنگهای دیگر در منطقه دامن میزدند.
در جنگ 8 روزه غزه، گروههای مقاومت فلسطینی توانستند راکتها و موشکهای بیشتری با برد بلندتری به سوی سرزمینهای اشغالی پرتاب کنند و رژیم غاصب صهیونیستی نتوانست با بکارگیری سامانه گنبد آهنین و سپر موشکی خود از اصابت آنها جلوگیری کند.
همانگونه که مقام معظم رهبري و بسياري از مقامات کشورمان اعلام کردند، ايران در حمايت از مقاومت نقش مستقيمي داشته است، سردار جعفري فرمانده سپاه پاسداران نيز صراحتاً اظهار کرد: ایران برای کمک به مسلمین و مظلومان جهان برای مقابله با زورگویان و نظام استکباری کمک تکنولوژیکی و فناوری دارد و کاری هم در غزه انجام دادیم بر همین منوال است.
وي همچنين يادآور شد: ما این موشکها را به طور مستقیم به غزه نفرستادهایم بلکه فناوری آن از ایران به مقاومت منتقل شده است.
ديدگاه سيد حسن نصرالله درباره پيروزي غزه
سيدحسن نصرالله نيز با اشاره به نقش موشکهاي فجر 5 ايراني در پيروزي جنگ 8 روزه غزه اظهار داشت: حملات موشکی نیروهای مقاومت به سرزمینهای اشغالی را برای صهیونیستها غاقلگیرکننده خواند و گفت شلیک موشک فجر 5 به تلآویو بیانگر میزان توانایی و صلابت فلسطینیهاست.
حمايت جمهوري اسلامي ايران از غزه امري است كه بر هيچ يك از كشورهاي منطقه پوشيده نيست، شكي نيست كه يكي از مهمترين پارامترهاي جنگ 8 روزه، سلاحي است كه در اختيار غزه قرار داده شد و تلآويو را هدف قرار داد.
اين مسئله نشان ميدهد كه جمهوري اسلامي ايران در ايجاد بازدارندگي و حفظ جان فلسطينيها نقش اصلي را ايفا كرد و جامعه فلسطين هم اين مسئله را فراموش نخواهد كرد چراکه وابستگي بين فلسطين و ايران به نوعي وابستگي متقابل تبديل شده است.
در حقيقت نوعي همبستگي بين اين دو كشور به وجود آمد كه نشان داد مسئله فلسطين در وجدان انسانيت اكثر مردم نهادينه شده و نميتوان آن را منكر شد.
این گونه که از شواهد و قراین موجود بر میآید این سامانه گنبد آهنين در تامین امنیت سرزمینهای رژيم اشغالگر قدس از کارایی لازم برخوردار نیست و این امر به جهانیان و حتی سران این رژیم منحوس اثبات شده است.