مدیر شبكه بهداشت و درمان نیكشهر گفت: سالانه حدود 40 نفر بیمار آلوده به سل ریوی و خارج ریوی در این شهرستان شناسایی و تحت درمان قرار می گیرند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، عبدالرحمن بقایی افزود: سهم بزرگی از بیماران مبتلا به سل با انجام برنامه های بیماریابی توسط كارشناسان شبكه بهداشت در شهرستان نیكشهر شناسایی و برای درمان آنان اقدام می شود.

وی اظهار داشت: با وجود شش آزمایشگاه مجهز برای تشخیص سل در شهرستان نیكشهر، روند درمان مبتلایان با شتاب انجام می شود.

وی گفت: افراد مبتلا به سل در طول مدت درمان توسط گروه سل مركز بهداشت متشكل از پزشك، كارشناس و كاردان بر اساس یك برنامه مشخص ویزیت می شوند و داروهای مورد نیاز آنان نیز در اختیار مراكز بهداشتی قرار می گیرد.

وی افزود: بر روند درمان بیماران مسلول بویژه در موارد اسمیر مثبت (موارد مسری) ضمن حصول اطمینان از درمان مناسب و به موقع، نظارت مستقیم روزانه توسط كاركنان بهداشتی و درمانی انجام می شود.

مدیر شبكه بهداشت و درمان نیكشهر، تقویت واحد مراقبت و كنترل سل، برگزاری كلاس های آموزشی برای پزشكان، كاردانان و بهورزان، آموزش اطرافیان بیماران مبتلا به سل، پیشگیری و درمان كودكان زیر شش سال و اطلاع رسانی عمومی را از جمله اقداماتی دانست كه امسال برای بهبود شاخص بیماریابی سل انجام شده است.

كارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماری های مركز بهداشت نیكشهر نیز در مورد علائم سل گفت: سرفه مدام بیش از دو هفته، كاهش وزن و اشتها، تب و گاهی لرز همراه با تعریق شبانه، تنگی نفس و درد قفسه سینه، ضعف و خستگی زیاد و وجود خلط چركی یا خونی از جمله نشانه های ابتلا به این بیماری است.

عبدالحسن پروین افزود: همه گروه های سنی مختلف در معرض خطر ابتلا به سل هستند اما احتمال ابتلای افرادی كه تماس نزدیك با بیمار دارند یا مبتلا به سو تغذیه هستند و نیز معتادان بیشتر از دیگران است.

وی رعایت بهداشت فردی، تغذیه مناسب، نورگیر بودن محل سكونت و تهویه مناسب، واكسیناسیون و در مواردی دارو را بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری سل برشمرد./س

برچسب ها: شناسایی ، بیماران ، سل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.