مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران گفت: با ساماندهی رودخانه کرج پس از سال ها ضمن تغذیه سفره آب زیرزمینی در منطقه ، آب چاه های شرب و کشاورزی شهریار نیز تامین خواهد شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران خسرو ارتقایی در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح تغذیه مصنوعی دشت شهریار که با حضور نماینده مردم شهریار، شهر قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان شهریار، مدیرکل امور مجلس وزارت نیرو، و جمعی دیگر از مقامات محلی برگزار شد، اظهار داشت: نتایج طرح های مطالعاتی شرکت آب منطقه ای تهران یکی پس از دیگری در حال به بار نشستن است که نمونه آن اجرای طرح تغذیه مصنوعی دشت شهریار است.
ارتقایی با بیان اینکه رودخانه کرج در سال های گذشته هر روز شاهد برداشت آب و یا شن و ماسه از بستر رودخانه بوده، تصریح کرد: اکنون زمان آن رسیده است تا از رودخانه کرج جهت مصارف تغذیه مصنوعی و علاج بخشی دشت شهریار و نیز ساماندهی این رودخانه استفاده گردد.
ارتقایی یکی از مشکلات موجود در دشت شهریار را فرونشست به طور متوسط 16 سانتی متری در سال برشمرد و گفت: در دشت مهم و حیاتی چون دشت شهریار-کرج-تهران، متاسفانه به دلیل خشکسالی ها و برداشت های بی رویه شاهد چنین چالشی بودیم و پروژه حاضر بر همین اساس می تواند بحران موجود را برطرف سازد.
وی همچنین با اشاره به اینکه طرح تغذیه مصنوعی دشت شهریار آب های سیلابی بالادست را مهار و کنترل می نماید، افزود: با اجرای این طرح در قالب شش سد خاکی، در هر سیلاب افزون بر دو میلیون مترمکعب آب ذخیره و مهار می شود که نتیجه آن تغذیه سفره آب این دشت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با قدردانی از دست اندرکاران و نیز مسئولین امر در همکاری و مساعدت در اجرای این طرح حیاتی، خاطر نشان کرد: این گام ابتدایی برای علاج بخشی دشت شهریار است و شرکت آب منطقه ای تهران در کنار این طرح، پروژه های دیگری را نیز در دست مطالعه و اجرا دارد تا بر اساس آن بتواند بحران آبی این دشت را برطرف نماید.
ارتقایی همچنین تصریح کرد: اجرای کانالی به موازات کانال محمدیه در جنوب تهران به طول 20 کیلومتر و انتقال پساب تصفیه خانه تهران از این مسیر، می تواند آب را در تراز بالاتر به دشت شهریار وارد نموده و بخش دیگری از نیازهای این دشت را تامین کند.
به گفته وی در صورت تامین اعتبار، طرح تغذیه مصنوعی دشت شهریار در مدت دو سال به بهره برداری خواهد رسید.
مجري طرح هاي استاني شركت آب منطقه اي تهران نیز در این آیین با اشاره به جزئيات و مشخصات فني طرح تغذيه مصنوعي دشت شهريار با بهره برداري از جريان هاي سيلابي رودخانه كرج، بيان داشت: در اين طرح، احداث شش سد خاكي به ارتفاع هفت متر و در امتداد هم، در بستر رودخانه كرج در طول سه كيلومتر و با هفت سرريز آزاد طراحي شده است.
مهندس "خلیل اردشيرتنها" جريان هاي سيلابي رودخانه كرج را به خصوص در فصول باراني مناسب جهت اجراي اين طرح برشمرد و گفت: اين سدها مي توانند در هر سيلاب حدود دو ميليون مترمكعب آب را در خود ذخيره نموده و با توجه به نوع بستر، اين ميزان آب، سفره دشت شهريار را تغذيه خواهد كرد.
اردشير تنها با اشاره به اينكه در سال 90 براي اجراي اين طرح از محل اعتبارات استاني پنج ميليارد ريال به تصويب رسيد، تصريح كرد: اعتبار مورد نياز طرح تغذيه مصنوعي دشت شهريار حدود 70 ميليارد ريال برآورد شده است كه اميدواريم با اختصاص اين ميزان اعتبار طرح تا اواخر سال 92 به بهره برداري كامل برسد.
وی با اشاره به دیگر مشخصات طرح تغذیه مصنوعی دشت شهریار عنوان کرد: هر یک از سدهای خاکی به ارتفاع و عرض هفت متر ساخته خواهد شد که در مجموع هفت سرریز نیز خواهد داشت و دو میلیون مترمکعب آب را در هر سیلاب در پشت خود ذخیره سازی خواهد کرد.
به گفته وی حجم عملیات خاکی این طرح 700 هزار مترمکعب و حجم عملیات بتن ریزی آن نیز سه هزار مترمکعب پیش بینی شده است.
شایان ذکر است عملیات اجرایی این طرح در پنج کیلومتری شهرستان شهریار و در بستر رودخانه کرج از پنجشنبه به طور رسمی آغاز شد./ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار