به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، بهرام عبدالحسینی در نشست هماهنگی کمیته اجرایی کنگره وحشی بافقی اظهار داشت: با برنامهریزی دقیق و حمایت مسئولان کشوری و استانی کنگرهای در خور شأن وحشی بافقی در استان یزد برگزار میشود.
وی عنوان کرد: وحشی بافقی یکی از شعرای مشهور کشور است که با برگزاری کنگره بزرگداشت وی، گام موثری در راستای معرفی مفاخر ایران به ویژه وحشی بافقی به سراسر دنیا برداشته خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به اینکه فراخوان شرکت در این کنگره منتشر و توزیع شده است، افزود: علاقهمندان حداکثر تا 15 بهمن ماه سال جاری برای ارسال اصل و چکیده مقالات خود فرصت دارند.
عبدالحسینی یادآور شد: این مقالات میتواند در زمینه زندگینامه وحشی بافقی، بافق در روزگار وحشی بافقی، شعر و ادب در شهرستان بافق، مزار وحشی بافقی و سرگذشت آن، جلوههای زبان مردمی در اشعار وحشی بافقی، بازتاب عناصر اقلیمی کویر در اشعار وحشی بافقی و جلوههای قرآن و حدیث در شعر وحشی بافقی ارائه شود.
وی از دیگر محورهای این کنگره به جایگاه دعا و مناجات در شعر وحشی بافقی،حکمت و اخلاق در شعر وحشی بافقی، اشارههای تاریخی در اشعار وحشی بافقی،مناظره در اشعار وحشی بافقی، مفاخره در اشعار وحشی بافقی، مدیحههای وحشی بافقی و ویژگیهای آن، جلوههای داستان پردازی در کلیات وحشی بافقی، شیوههای وصف در شعر وحشی بافقی، جلوههای طنز در شعر وحشی بافقی، وحشی بافقی و منظومههای عاشقانه و ... اشاره کرد.
مدیرکل ارشاد استان یزد یادآور شد: شرایط ارسال و پذیرش مقالات نیز در فراخوان منتشر شده از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد تشریح شده است.
عبدالحسینی ادامه داد: این کنگره بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده در پنجم فروردین ماه سال 92 در یزد یا بافق برگزار خواهد شد.
مولانا شمسالدین یا کمالالدین محمد وحشی بافقی یکی از شاعران نامی قرن دهم است که در سال 939 هجری قمری در شهر بافق در استان یزد دیده به جهان گشود و دوران زندگی او با پادشاهی شاه طهماسب صفوی و شاه اسماعیل دوم و شاه محمد خدابنده همزمان بود.
این شاعر بزرگ، روزگار خود را با اندوه، سختی، تنگدستی و تنهایی گذراند و در اشعار او سوز و گدازهای این سالهای تنهای مشخص است.
وی غزلسرای بزرگی بوده و در غزلیات خود از عشقهای نافرجام، زندگی سخت و مصائب و مشکلات خود یاد کرده است.
وحشی بافقی دو منظومه عاشقانه به نامهای ناظر و منظور و فرهاد و شیرین دارد./ج1