وی با توجه به آفت تندروی و تفکرات افراطی در دورههای مختلف قبل از انقلاب و پس از آن برای اجرای صحیح برنامهها و اهداف انقلاب اسلامی تصریحکرد: قبل از انقلاب ادبیات و تفکرات مارکسیستی، کمونیستی، منافقین و تودهایها و فدائیان خلق در ادبیات انقلابیها رسوخ کرده بود و پس از انقلاب نیز افراطیون چپ و راست حتی در دوران دفاع مقدس و عمدتا با نیت خیر در مسیر پیشرفت انقلاب و امور کشور، مانع ایجاد کرده و میکنند که البته در مقاطعی این تفکر جا عوض کرده و اکنون سخنان افراطیون چپ از حلقوم افراطیون راست شنیده میشود.
هاشمیرفسنجانی افزود: مدیریت دوران دفاع مقدس، پیروزیهای کسب شده و بهویژه ختم جنگ، خود حرکتی ضدافراطی بود، حتی برخی از مغرضان و طرفداران تفکرات افراطی، در زمان حمله صدام به کویت و حمایت آمریکا از کویت اصرار داشتند در کنار صدام وارد جنگ شویم.
وی با اشاره به اینکه اوایل پیروزی انقلاب حتی با ادامه کار مترو تهران و پیگیری تعدادی از قراردادهای مهم مخالفت شد، گفت: تفکر افراطی لیبرالی این اقدام را نیز غیرضرور و کاری لوکس و تشریفاتی معرفی میکردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به سؤالی در خصوص آسیبشناسی انقلاب اسلامی و شناسایی و بیان اشتباهات احتمالی برخی عملکردهای مسئولان در کنار دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی افزود: امام(ره) به عنوان شخصیتی عارف، مجتهد و روحانی که با مظاهر ظلم و فساد و استبداد مخالف بودند و به تکلیف عمل میکردند، پرچم مبارزه علیه رژیم ستمشاهی را برافراشتند و یاران و مبارزانی هم که ایشان را همراهی میکردند، تجربه حکومتداری و برنامه اجرایی برای کشور نداشتند و تنها با تکیه بر تفکرات اسلامی و ایدههای قرآنی با بسیج مردم بر رژیم پهلوی پیروز شدیم.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم بیتجربگی مسئولان، ساختار نظام اسلامی به خوبی شکل گرفت و بدون کمترین هزینه امام(ره) با حمایت و اعتماد کامل تودههای مردم با برگزاری انتخابات آزاد همه ارکان نظام را با رأی مردم ایجاد کردند و در سایه همین ساختار صحیح تمامی مشکلات کشور اعم از شورشها، کودتا، دفاع مقدس و از همپاشیدگی ارتش و نظام اداری اوایل انقلاب را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و دستاوردهای بینظیری در کشور به دست آمد.
هاشمی رفسنجانی با توجه به ضرورت بازنگری گذشته به منظور کسب تجربه و آسیبشناسی انقلاب گفت: البته باید اشتباهات و مسیرهای انحرافی و تفکرات افراطی و تندروها را شناخت و برای مسیر آینده کشور آنها را جبران کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شجاعت، شناسایی و بیان اشکالات و اشتباهات و جبران آن کاری قطعی و اجتنابناپذیر برای آینده است و تا دیر نشده باید برای آن اقدام کرد.
در آغاز این مراسم، تعدادی از حاضران سؤالات خود را در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه و دغدغههای فکری خود را بیان کردند.
انتهای پیام/