به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا متن این بیانیه به شرح زیر است :
معلولیت همواره یکی از پدیده ها و تهدید کننده های سلامت انسانها بوده لیکن الزاما" موجب محدودیت این افراد نشده و با اراده و اعتماد به نفس مناسب میتوان عوارض آن را کنترل نموده بطوریکه انسانهای مومن با توکل به قدرت و الطاف خداوند متعال همواره بر آن فائق آمده اند .
12 آذر ماه روز جهانی معلولین در جهان نام گذاری شده و به همین مناسبت ضمن گرامیداشت این روز ، برای تمامی معلولین عزیز کشورمان آرزوی سلامتی و سر بلندی داشته و از همه سیاستگزاران ، برنامه ریزان ، مدیران و فعالان اجتماعی درخواست می کنیم تا به منظور مدیریت و کنترل این پدیده دست به دست هم داده و حرکت منسجمی را برای این مهم شکل دهند .
یکی از انواع معلولیتها ، معلولیت ناشی از ضایعات نخاعی میباشد که در جای خود بسیار مهم است به طوریکه پس از درگیر شدن ، کیفیت زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر قرارداده و ادامه حیات فرد را با مخاطرات جدی مواجه می سازد .
از آنجائیکه آمار حوادث در کشور ما بسیار بالاتر از نرم جهانی بوده و بالاترین بار بیماریها و عمر از دست رفته را به خود اختصاص میدهد در بروز ضایعات نخاعی بسیار موثر است . میزان بروز ضایعات نخاعی در سطح کشور به جهت نوع و شدت حوادث ناشی از سوانح ترافیکی و سوانح محیط کار بسیار قابل تامل بوده و لازم است برای پیشگیری از ضایعات نخاعی در هر سه سطح اقدامات گسترده ای صورت پذیرد .
پس از درگیر شدن افراد به ضایعات نخاعی کیفیت زندگی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و ادامه حیات فرد با مخاطرات جدی مواجه می گردد .
لذا لازم است با اقدامات گسترده ای همچون ایجاد و توسعه شبکه پیشگیری از ضایعات نخاعی و اجرای کمپین های متعدد اطلاعات جامعه را نسبت به این مهم افزایش داد و مداخلات پیشگیرانه را مبتنی بر جامعه مستقر نمود .
شبکه ملی تحقیقات ضایعات نخاعی ایران و مرکز تحقیقات ترمیم ضایعات مغزی نخاعی در همین راستا و با هدف حمایت طلبی و حساس سازی جامعه در خصوص پیشگیری از ضایعات نخاعی ناشی از حوادث اقدام به اجرای برنامه های متعدد مطالعاتی ، آموزشهای تخصصی ، آموزشهای عمومی ، مداخلات درمانی و پیشگیرانه به ویژه جشنواره پیشگیری و حمایت طلبی از ضایعات نخاعی ناشی از حوادث نموده است .
1-این شبکه تلاش می نماید تا با
ارتقاء سطح کمي و کيفي تحقيقات با توجه به استفاده بهينه و آسان از اطلاعات، منابع ، امکانات، تجهيزات موجود در مراکز تحقيقاتي عضو بصورت شبکه ای.
2- ايجاد ارتباط و ارتقاء سطح همكاريهاي بين محققين و مراكز تحقيقاتي و شبكه هاي مرتبط خارجي و داخلي جهت نيل به برنامه های شبکه.
3- هماهنگي و همگرا نمودن تحقيقات بين مراکز تحقيقاتي عضو و کاربردي نمودن تحقيقات ضايعات نخاعي در كشور در همه سطوح و ایجاد و تقویت روحیه کار گروهی در بین محققین و ذینفعان.
4- سرعت بخشيدن به ارتقاء سطح علمي- تحقيقاتي و تكنيكي متخصصين كشور
5- تهيه بانکهاي اطلاعاتي مورد نیاز.
6- ظرفيت سازي نيروي انساني و تقويت روحيه کار گروهي.
7- توسعه فرهنگ پژوهش در ذينفعان بخصوص استفاده کنندگان و سياستگذاران
8- تعيين اولويت هاي تحقيقاتي ملي و کلان در راستاي ماموريت شبکه
9- هماهنگ نمودن مراکز تحقيقاتي در ارائه خدمات علمي منسجم به بيماران.
10- گسترش مراکز استاندارد در ارائه خدمات علمي، تشخيصي و درماني در قطب هاي کشوري جهت دسترسي مناسب بيماران.
و جلب مشارکت کلیه ذینفعان و همه ظرفیتها ی جامعه بستر مناسبی برای پیشگیری و سرعت بخشیدن به ارتقای سلامت بیماران ضایعات نخاعی در سطح ملی فراهم اورد
لذا از این فرصت استفاده نموده و صادقانه و صمیمانه از همه سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی برای همراهی با این شبکه و عضویت در آن و شرکت فعال در جشنواره پیشگیری و حمایت طلبی از بیماران ضایعات نخاعی به نفع این عزیزان دعوت به عمل می آوریم (www.spinalnetwork.ir )
امید است تحت توجهات حضرت حق در این مهم موفق باشیم
.
دکتر امامی رضوی
رئیس شبکه ملی تحقیقات ضایعات نخاعی ایران