بهمن کشاورز کارشناس اقتصادي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، افزود: اگر کالاي داخلي فاقد کيفيت لازم باشد مصرف کنندگان ترجيح مي دهند کالاي باکيفيت خارجي را حتي به طور قاچاق و با قيمت بيشتر وارد کشور شده باشد را خريداري کنند.
وي تصريح کرد: کاهش کيفيت موجب مي شود واردات بي رويه کالاهاي مشابه خارجي روز به روز بيشتر شود.
کشاورز با اشاره به کنترل واردات کالاهاي خارجي و حمايت از توليد داخلي خاطرنشان کرد: اين اقدام اگر توأم با برنامه ريزي و دقت نباشد منجر به افزايش قاچاق خواهد شد.
اين کارشناس اقتصادي واردات بي رويه کالا را عامل مخرب براي توليد داخل دانست و اظهار داشت: جلوگيري از واردات در صورتي که با برنامه ريزي و تعيين اولويت ها به شکل منطقي باشد قطعا باعث تقويت توليد داخل خواهد شد.
کشاورز در راستاي حمايت از توليدات داخلي نيز گفت: فرهنگ سازي بايد توأم با اعمال قانون و تلاش توليدکنندگان داخلي در راستاي بهبود بخشيدن به توليد محصولات مرغوب باشد چرا که در غير اين صورت مصرف کنندگان به خريد کالاي باکيفيت خارجي و حتي کالاي قاچاق گرايش خواهند يافت.
اين کارشناس اقتصادي افزود: مسلما هيچ کشوري نمي تواند همه نيازهاي داخلي خود را تأمين کند، بنابراين خودکفايي بدين مفهوم کاملا غيرعقلايي بوده و آنچه در واردات مهم است تعيين اولويت است.
وي در تعريف مفهوم حمايت از توليد ملي گفت: هر کالاي باکيفيت نه لزوما عالي و ممتاز که محصول توليد داخل باشد بايد به کالاي خارجي ترجيح داده شود و در اين راستا ايجاد مقررات صادرات و واردات و تعيين ضوابط مبارزه با قاچاق بايد تقويت شود.
وي با اشاره به کار فرهنگي در قالب اعمال قوانين و مقررات بازدارنده افزود: برخي عادات غلط که به توليد ملي لطمه وارد مي کند بايد ترک شود، متأسفانه امروزه به دليل تغيير ذائقه ها و سليقه مصرف کنندگان چاي وارداتي جايگزين چاي توليد داخلي مي شود و در نتيجه بسياري از چايکاران و توليدکنندگان داخلي متضرر خواهند شد.
وي افزود: با فرهنگ سازي، افزايش کيفيت محصولات داخلي و ياجاد مشوق هايي براي توليدکنندگان مي توان مصرف کالاي داخلي را جايگزين بسياري از محصولات خارجي کرد./س