به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، اسکندری در حاشیه برداشت محصول زرشک سیاه از باغات شهرستان اسکو در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه آذربایجانشرقی از مراکز مهم کشت و تولید زرشک در کشور است، اظهار کرد: میزان سطح زیر کشت زرشک بارور در آذربایجانشرقی 30 هکتار است.
وی با بیان اینکه زرشک سیاه، قرمز و زرافشان از گونههای مختلف این محصول است که در مناطق اقلیمی ایران کاشته میشود، ادامه داد: اما فقط گونه زرشک سیاه آن در آذربایجانشرقی کاشته شده و به عمل میآید.
اسکندری با بیان اینکه فصل پائیز و ماههای آبان و آذر بهترین زمان برای برداشت این محصول در شهرستانهای استان است، افزود: زرشک مرغوب زرشکی است که بدون هسته بوده و هیچگونه چروکی پوست نداشته و کاملاً رسیده، آبدار، سیاه و درخشان بوده و عاری از هر گونه آفت زدگی باشد.
وی با بیان اینکه این محصول از روزگاران گذشته مورد توجه باغداران استان بوده و در حال حاضر زینت بخش سفرههای غذایی مردم کشورمان شده است، افزود: زرشک سیاه اغلب به عنوان چاشنی در غذاهایی مانند کوفته و کوکو سبزی به کار رفته و از شهد آن نیز برای تهیه آب زرشک، از میوهاش در تهیه مربا و همچنین مصارف دارویی استفاده میشود.
مدیر باغبانی سازمان با بیان اینکه درختچه زرشک میتواند به شرایط محدود آبی تحمل داشته و در اراضی غیر حاصلخیز به خوبی جواب دهد، افزود: این درخت نیاز به آب کم داشته و با هر خاکی حتی شور سازگار است و در آذربایجانشرقی از این درختچه بیشتر به عنوان پرچین در حاشیه باغات استفاده میشود.
وی با بیان اینکه آذربایجانشرقی یکی از قطبهای مهم تولید زرشک سیاه است، سهم بسیار ناچیزی از بازار عرضه و تقاضا را به خودش اختصاص داده است، افزود: امیدوارم به همت کشاورزان منطقه حاشیه دریاچه ارومیه بتوانیم با توسعه کشت زرشک به عنوان یک درختی که به آب کمتر نیاز دارد قدمهای موثری در توسعه کشاورزی استان برداریم.
اسکندری خاطرشنان کرد: کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است که در این میان استان خراسانجنوبی با در اختیار داشتن نزدیک به 97 درصد از اراضی زیر کشت این محصول، تولید 95 درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد./س