مجتبی شادلویی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار داشت: در این بین، قیمت ها به هیچ عنوان افزایش نیافته است.
وی ادامه داد: متأسفانه در ایران قیمت فروش تولیدات محصولات کشاورزی فقط در چارچوب بازار عرضه و تقاضا قرار دارد.
شادلویی اضافه کرد: اگر تولید بالا و عرضه محدود باشد، خود به خود قیمت پایین می آید و اگر تولید پایین و عرضه بالا باشد، قیمت بالا می رود و این شیوه به هیچ عنوان معادله ثابتی ندارد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه ملی باغداران افزود: قیمت محصولات کشاورزی همواره نسبت به سال گذشته در خود مراکز تولید از حد یک هزار تومان فراتر می رفت، سال گذشته قیمت پایه حدود 850 تومان بود ولی امسال این 850 تومان به دلیل افت ایجاد شده کم تر از این حد به فروش می رسد.
وی ادامه داد: در محصولات کشاورزی بر خلاف سایر صنایع، ملاک های تعیین بها را شاخص هایی مانند تعریف هزینه، قیمت پایه و حداقل سود مشخص نمی کند.
شادلویی افزود: تولید جهشی و مازاد 1.5 میلیون تنی تولیدات باغی ایران نیازمند بازار های صادراتی است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه ملی باغداران تصریح کرد: ظرفیت امروز تولیدات باغی ایران از بازار مصرف بالاتر است و این مهم قطعاً نیاز به برنامه ریزی های منسجم و پایدار دارد.
وی ادامه داد: سال زراعی گذشته، دماوند حدود 200 هزار تن افزایش تولیدات باغی داشت و امسال این آمار به 250 هزار تن رسید که این امر نشان دهنده رشد 30 درصدی در این زمینه است.
شادلویی اضافه کرد: این رشد تولید در مناطق دیگر کشور بسیار جهشی بود، استان آذربایجان غربی سال گذشته حدود 400 هزار تن تولید باغی داشت که امسال به یک میلیون و 400 هزار تن رسیده است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه ملی باغداران افزود: در سایر استان های کشور نظیر نواحی اطراف اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد نیز رشد قابل توجهی در تولیدات باغی دیده شده است.
وی ادامه داد: سمیرم در تولید محصولی مانند سیب دارای سابقه است، اما مناطقی همچون فارس نواحی جدید تولید کننده این محصول هستند./س