شماری از متخصصان امنیت ملی امریکا با انتشار گزارشی و با اذعان به اینکه تحریم‎های واشنگتن علیه جمهوری اسلامی گامی رو به جلو را منجر نمی‎شود، بر لزوم لغو این تحریم‎ها تاکيد کردند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تي وي، این گزارش که "ارزیابی سود و زیان تحریم‎های بین‎المللی علیه ایران" نام دارد، از سوي 38 سیاست‎گذار اسبق امریکایی، افسران اسبق ارتش این کشور و متخصصان مستقل امضا و منتشر شده است.
 
از چهره هاي سرشناس منتشر کننده اين گزارش، می‎توان به افرادی چون ۳ تن از جمهوری‎خواهان اسبق، پل وولکر مدیر اسبق خزانه داری فدرال و برخی از ژنرال‎های بازنشسته ارتش و نیروی دریایی امریکا اشاره کرد.

در این گزارش آمده است: "در صورتی که واشنگتن و متحدان غربی آن تحریم‎های اقتصادی علیه تهران را برندارند، بعید است که ایران از فعاليت هسته‎ای خود دست بردارد. در حاليکه مشخص هم نیست که این تحریم‎ها به تنهایی منجر به توافق و یا تغییر سیاست‎های ایران بشوند. "

بر اساس این گزارش ۸۶ صفحه‎ای، تحریم‎ها کیفیت زندگی طبقه متوسط ایران را کاهش داده و الگوی تجاری جدیدی را به وجود آورده که بر اساس آن سهم کالاهای چینی و هندی در بازار این کشور افزایش یافته است.
 
این گزارش می‎افزاید: "تاکنون نه امریکا و نه شورای امنیت سازمان ملل متحد هیچ معیار دقیقی را ارائه نداده‎اند که اجرای آن از جانب ایران باعث برداشته شدن تحریم‎ها شود."
 
سنای آمریکا در تاریخ سی‎ام نوامبر دور جدیدی از تحریم‎ها را علیه بخش انرژی جمهوری اسلامی ایران، بنادر، کشتیرانی و بخش کشتی سازی این کشور مورد تصویب قرار داد.
 
هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا نیز در تاریخ یکم دسامبر اعلام کرد که کشورش آماده است تا در خصوص برنامه انرژی هسته‎ای ایران با تهران وارد مذاکره شود. وی در همین خصوص تصریح کرد: ما با گروه ۱+۵ ( انگلیس،چین، فرانسه، روسیه، امریکا و آلمان) تلاش می‎کنیم و صراحتا از تمایل و آمادگی خود برای آغاز مذاکرات دوجانبه با تهران در صورت آمادگی آنان، خبر می‎دهیم.
 
تحریم‎های غیرقانونی يکجانبه که با طراحی و هدایت امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده، بر اتهامات بی‎اساسی استوار است مبنی بر این‎که جمهوری اسلامی ایران در برنامه انرژی هسته‎ای خود به دنبال اهداف نظامی است.
 
ایران با رد این اتهامات، تاکید کرده است که تهران از امضا کنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‎ای (ان پی تی) و عضوی از آژانس بین‎المللی انرژی اتمی است و به همین خاطر از حق استفاده صلح‎آمیز از فناوری هسته‎ای، برخوردار است.
 
آژانس بین‎المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد تاکنون چندین بازرسی سر زده را از تاسیسات هسته‎ای ایران به عمل آورده اما هرگز مدرکی دال بر منحرف شدن فعالیت‎های هسته‎ای غیرنظامی تهران به سوی تولید تسلیحات هسته‎ای، به دست نیاورده است.
برچسب ها: ایران ، تحریم ، مخالفت ، لغو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار