يك متخصص تغذيه گفت: هر خانواده مي‌تواند با توجه به بودجه خود براي تهيه مواد غذايي اقدام كند و اگر ماده‌اي غذايي نسبت به درآمد خانواده گران بود مي‌توان مواد ديگر را جايگزين آن كرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، دكتر رضا اماني با بيان اين مطلب اظهار كرد: به عنوان مثال يك واحد گوشت 30 گرم است كه يك‌دوم ليوان حبوبات جايگزين يك واحد گوشت خواهد بود، يك عدد تخم‌مرغ نيز پروتئيني معادل يك واحد گوشت دارد.

وي افزود: وقتي فردي مي‌خواهد مقدار مشخصي ميوه بخرد، بهتر است از گروه‌هاي مختلف ميوه‌ها و به صورت متنوع خريد كند. مثلا يك نوع آن مركبات باشد، نوع ديگر سيب و نوع آخر نيز ميوه‌هاي فصل باشد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: مي‌توان پروتئين گوشت را از طريق ديگر مواد غذايي جذب كرد ولي محتواي آهن موجود در گوشت با ديگر مواد غذايي متفاوت است. مخصوصا در دختران جوان و نوجوان وجود آهن ضروري است. عدس، سبزي‌هايي چون اسفناج و زرده تخم‌مرغ منابع خوبي براي آهن هستند ولي ميزان جذب آهن آنها بسيار پايين است.

وي ادامه داد: براي افزايش جذب آهن اين مواد لازم است كه پس از مصرف اين مواد از مصرف چاي و قهوه پرهيز شود. بايد مقدار مصرف شير يا ماست همراه غذا بيشتر از يك ليوان نباشد. همراه وعده غذايي نيز از منابع خوب ويتامين C مانند سبزي تازه، گوجه خام و انواع فلفل استفاده شود.

اماني عنوان كرد: چاي، ماده غذايي خوبي است و موجب افزايش تمركز و باز شدن راه‌هاي تنفسي مخصوصا در فصل زمستان مي‌شود و بهتر است كه از مواد غذايي حذف نشود./س

 
برچسب ها: خوراک ، جایگزین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.