حساسیت دندانی، مشکلی است که تعداد زیادی از افراد جامعه از آن رنج می برند علایم این بیماری، درد هنگام غذا خوردن و مصرف نوشیدنی های سرد و گرم یا مواد قندی مثل شیرینی هاست.


به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،این حساسیت معمولا به علت سایش مینا و دلایل دیگری مانند استفاده از خمیردندان ها و پودرهای ساینده یا دندان قروچه یا روش نادرست مسواک زدن رخ می دهد.

بیماری ریفلاکس نیز که منجر به بازگشت اسید معده به دهان می شود، می تواند با حل کردن مینای دندان باعث بروز حساسیت دندانی شود.

عاج دندان حاوی توبول های عاجی است. داخل توبول های عاجی مایعی شبیه پلاسما وجود دارد که با شوک های سرمایی و گرمایی حرکت و اعصاب دندان را تحریک می کند و درد ایجاد می شود.

درمان این حساسیت چندان دشوار نیست و راه حل آن استفاده از خمیردندان های ضدحساسیت است. این خمیردندان ها حاوی موادی چون فلوئوراید (به مقدار زیاد)، نیترات پتاسیم و کلرید استرونیوم یا فسفات کلسیم هستند که دهانه توبول های عاجی را می بندند و مانع بروز حساسیت دندانی می شوند.

رژیم های غذایی حاوی کربوهیدرات های زیاد یا مصرف مقادیر زیادی ترشی و مرکبات باعث می شود فرد دچار افزایش حساسیت دندانی شود، پس قدم اول در درمان این افراد آن است که چنین موادی از رژیم غذایی شان حذف شود یا به حداقل برسد.

فرد نباید تا ۲ ساعت پس از مصرف مواد اسیدی و مرکبات مسواک بزند زیرا مصرف مواد اسیدی باعث می شود مینای دندان نرم و به راحتی با مسواک زدن ساییده شود.

بهترین درمان، توصیه به استفاده از خمیردندان های ضدحساسیت است ترکیب خمیردندان ها به گونه ای است که علایم را از بین می برد ولی در بسیاری از موارد پس از قطع مصرف آنها حساسیت عود می کند.

یکی دیگر از عواملی که باعث حساسیت دندانی می شود، پوسیدگی دندان است خمیردندان های ضدحساسیت گرچه ممکن است موقتا علایم را از بین ببرند اما با پیشرفت پوسیدگی، درد نیز به علایم اضافه می شود.

به همین دلیل همه بیمارانی که دندان های حساسی دارند، بهتر است برای مشخص شدن دقیق تر مشکل به دندان پزشک مراجعه کنند./س

برچسب ها: درمان ، حساسیت ، دندانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.