به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، عظمایی ديروز در جلسه هم اندیشی افزود: لازمه داشتن بورس برخورداری از اقتصاد سالم است ولی متاسفانه با توجه به مقتضیات روز اقتصادی ما باید در سیاست گذاری های ایجاد بورس تغییرات نگرشی داشته باشیم.
وی در خصوص ایجاد بورس کالای منطقه ای در شمال غرب به مرکزیت تبریز گفت: کالاها در بازار بورس به شکل انبوه موجود نیستند تنها نمونههایی از آنها در این مراکز نگه داری میشود و بایستی بورس فوق بر اساس ضوابط کشوری ایجاد گردد.
وی مهمترين اهداف تاسيس بورس كالا را ايجاد بازاري قانونمند، شفاف سازي معاملات و قيمتها، حذف واسطه گريهاي غيرضروری و مبادله آزاد كالا بين عرضه كنندگان و تقاضا كنندگان عنوان کرد.
عظمایی همچنین خاطر نشان کرد: حضور مستمر نهادهاي نظارتي، توليدكنندگان، مصرف كنندگان و تجار به همراه حضور كارشناسان و ناظران، بازاري شفاف و عاري از خلل در روند عرضه و تحويل كالا را نويد مي دهد.
وی تصریح کرد: در واقع خريداران و فروشندگان در بورس كالا باید با خيالي آسوده ازخريد و فروش خود، از مزاياي مترتب بر قوانين و مقررات حاكم بر بورس برخوردار شوند.
وی افزود: ايجاد بازاري منسجم، سازمان يافته و قانونمند براي تسهيل داد و ستد نقدي و آتي كالا که در آن قيمت ها به صورت شفاف و در اثر تقابل آزاد عرضه و تقاضا کشف مي شو ونیز سامان دهي بازار كالاهاي خاص نظير محصولات فلزی کشاورزي ، انرژي و پتروشيمي از طريق مكانيزم اجرائي ناظر بر تعهدات و منافع طرفين معامله را از دیگر اهداف تشکیل بورس کالا در استان عنوان کرد که بایستی لحاظ شود./س