به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ، تراب محمدي با بيان اينكه خوشبختانه مسجد جامع اهر بر اثر زلزله اخير اين شهرستان دچار آسيب خاصي نشده بود، افزود: استحكام بخشي هايي مورد نياز بلافاصله پس از حادثه بر روي بنا انجام گرفت.
وي تشريح كرد: ورودي مسجد جامع اهر كاملا مرمت شده و ايزوگام سقف آن نيز به عنوان آخرين مرحله بازسازي بنا به اتمام رسيد.
محمدي در تشريح مسجد جامع اهر اظهار داشت: اين مسجد از دو بخش قديمي و جديد تشكيل شده كه بخش قديم آن در سال گذشته مرمت شده و بخش جديد الحاقي امسال در دست كار قرار داشت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان معماري مسجد تاريخي جامع اهر را خاص و منحصر به فرد توصيف كرد و گفت: اين مسجد متعلق به دوره سلجوقي است كه بخش قديمي آن از 21 گنبد و 12 ستون آجري، محوطه و حجره تشكيل شده است.
محمدي تشريح كرد: مسجد جامع اهر از دو بخش زنانه و مردانه تشكيل شده كه با درب كوچكي اين دو بخش از يكديگر مجزا شده كه قسمت زنانه بخش كوچكتر و مسجد مردانه قسمت بزرگ تر است.
وي با اشاره به مرمت هاي انجام گرفته بر روي بنا در سال جاري يادآور شد: مرمت ديوارها، اصلاح محوطه، نماكاري و سفت كاري بخش هاي الحاقي از جمله عمليات بازسازي انجام گرفته بر روي اين اثر به شمار مي روند.
محمدي با اشاره به اعتبار بيش از دو ميليارد ريالي مرمت مسجد جامع شهرستان اهر، خاطر نشان كرد: اين مسجد در گذشته مصلاي شهر بوده اما اكنون ويژگي تاريخي آن بيشتر مورد توجه است كه با پايان مرمت ها، پيش بيني مي كنيم بار ديگر همچون گذشته پويا و فعال شود/س