به گزارش
خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رئيس مجلس شوراي اسلامي عصر امروز(چهارشنبه) در دهمین گردهمایی فرماندهان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (قرب) گفت: سپاه پاسداران از بدو تأسیس در شرایط سخت در کنار مردم و انقلاب بوده و در حل مشکلات نقشآفرینی کرده است.
وی با اشاره به حضور سپاه در دفاع مقدس افزود: قرارگاه سازندگی سپاه نقش برجستهای در دوران دفاع مقدس داشت.
نماینده مردم قم تصریح کرد: عنصر مجاهدت و از خودگذشتگی باعث کارهای حیرتآوری شده است که در روشهای اداری، معمول نیست؛ این موضوع در خصوص قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء تعارف نیست، قرب سرمایه ارزشمندی برای کشور است.
لاریجانی یکی از ویژگیهای قرب را حمایت از پیمانکاران داخلی دانست و افزود: یکی از ویژگیهای کاری قرب، رقیب منفی نبودن برای سایر پیمانکاران داخلی است، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء برای توانمندسازی بخش خصوصی نقش کاتالیزور را ایفا کرده است، به همین دلیل محل رجوع پیمانکاران داخلی شده است. این سنت، سنت درستی است.
وی با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء ظرفیت حکومتی قوی دارد، اظهار کرد: دستاندرکاران این قرارگاه باید توانمندیهایشان را در مجرای صحیح به کار ببرند.
رییس مجلس شورای اسلامی در تشریح شرایط اقتصادی و بینالمللی کشور، گفت: در شرایط متفاوتتری نسبت به سالهای گذشته قرار داریم، حجم عظیم کارها ایجاب میکند با داشتن تحلیل واقعی از شرایط، اوضاع را ساماندهی کنیم؛ در این جلسه نیاز به حرفهای شعاری نیست، شما کارهای فنی و مهندسی در عرصه واقعیت انجام میدهید بنابراین باید نگاهی واقعبینانه به مسائل جاری کشور داشت، ممکن است زمانی نیاز به ترویج روحیه جهادی باشد ولی شما صاحب این روحیه هستید.
لاریجانی با اشاره به
نقش سپاه در سازندگی و تشکیل قرارگاه سازندگی سپاه، تاکید کرد: سپاه در
بخش سازندگی، رقیب پیمانکاران خصوصی نبوده است، بلکه از پیمانکاران خصوصی
نیز از سازندگی بیشتر استفاده کرده است که این مهم موجب موفقیت سپاه در بخش
سازندگی بوده است.لاریجانی افزود: سپاه پاسداران وقتی وارد سازندگی شد، برای درآمد و گذران زندگی این کار را نکرد، از زمان آقای رضایی فرمانده اسبق سپاه بحثی مطرح شد مبنی بر اینکه حرکتهای نوین در توسعه آبادانی کشور توسط سپاه بنیانگذاری شود ولی تحقق این مساله نیازمند روحیههای خاص بود؛ بحث منابع و درآمد به شمار آوردن این منابع، از اهداف سپاه نبود بلکه حل مشکلات و گشایش گرهها اهداف سپاه بود، در برخی از برهههای زمانی در سیستمهای اداری از این توان سپاه استفادهای نشد.
وی با تبیین شرایط حاضر کشور، اظهار کرد: وضعیت کشور در شرایط حاضر به گونهای است که گروههای مختلف مشکلاتشان را لیست کرده و به مجلس ارائه میدهند.
لاریجانی افزود: در وضع فعلی با یک رفتار سخت از نظر بینالمللی روبرو هستیم، کشورهای غربی پس از مشاهده ظرفیت ایران در مسائل بینالمللی و داخلی، دشمنی پوشیده خود را عیان کردند، این دشمنیها در برخی دورهها پنهان ولی امروز علنی شده است.
رییس مجلس شورای اسلامی، تمرکز رفتارهای سخت کشورهای غربی را در موضوع اقتصاد دانست و افزود: تصور کشورهای غربی این است که طی چند ماه گذشته از دیپلماسی هوشمندانه استفاده کردهاند و اقتصاد ایران را فلج نمودهاند، اما به جز به وجود آوردن اشکالاتی، نتیجه دیگری حاصل نکردهاند، البته این کشورها به رفتارهایشان ادامه خواهند داد چرا که راهبرد آنان است.
لاريجاني افزایش نقدینگی در کشور و تورم را از جمله مشکلات اقتصادی دانست و
گفت: تحریمها مشکلاتی را برای ملت درست کرده است اما افزایش نقدینگی ربطی
به تحریمها ندارد چرا که در 6،7 سال گذشته میزان نقدینگی هر 65 هزار
میلیارد دلار به 450 هزار میلیارد دلار رسیده است. این مقدار نقدینگی به هر
سمتی برود شرایط را متلاطم خواهد کرد.وی افزود: پس از سخنان وزیرخارجه آمریکا، یک تصور ابتدایی و سطحی در داخل کشور به وجود آمد که گویا آمریکاییها این مسیر سخت را تغییر خواهند داد ولی بنده بعید میدانم در این راهبرد استراتژیک غربیها تغییر کند، آقایان نباید فریب رفتارهای تاکتیکی غربیها را بخورند.
رییس قوه مقننه
افزایش نقدینگی در کشور و تورم را از جمله مشکلات اقتصادی دانست و
گفت: تحریمها مشکلاتی را برای ملت درست کرده است اما افزایش نقدینگی ربطی
به تحریمها ندارد چرا که در 6،7 سال گذشته میزان نقدینگی هر 65 هزار
میلیارد دلار به 450 هزار میلیارد دلار رسیده است. این مقدار نقدینگی به هر
سمتی برود شرایط را متلاطم خواهد کرد.وی در عین حال بخشهایی از تولید را دارای ظرفیت بالفعل ندانست و گفت: برخی از بخشهای تولید ظرفیت بالفعل ندارند و اگر هم داشته باشند بنا بر دلایلی به صورت ناقص به کار گرفته میشود، اطلاعات شهرکهای صنعتی نشان میدهد که با ظرفیت بسیار پایینی فعال هستند، نتیجه این میشود که نقدینگی از این بخشها به راحتی به سایر بازارهایی که به راحتی سود میدهند سرازیر شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمار واردات کشور طی سالهای گذشته، اظهار کرد: طی سالهای گذشته میزان واردات کشور به طور متوسط بین 20 تا 30 میلیارد دلار در سال بود ولی این عدد طی سالهای اخیر به 60، 70 و 80 میلیارد دلار افزایش یافته است، بخشی از این واردات البته مربوط به مواد اولیه است ولی بخش زیادی از آن مربوط به کالاهای غیرضرور و مصرفی است، کالاهایی که اگر دست تولیدکننده باز میبود در داخل تولید میشد.
لاریجانی با اشاره به آماری از دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: آقای جلیلی میگفت با بررسیهایم متوجه شدم چوب بستنی از کشور آلمان سالی 70 تا 80 میلیون دلار به کشور وارد میشود، اگر شرایط بینالمللی سخت است و برخی مولفههای منطقهای مثل بحران سوریه و غزه این شرایط را سختتر میکند بنابراین باید تعادلی بین تحریمها و واردات و تولید کشور به وجود آورد.
وی با بیان اینکه با بضاعت اندکم از مسائل داخلی و بینالمللی معتقدم اگر به اقتصاد مقاومتی توجه شود، بسیاری از مشکلات کشور حل میشود، گفت: مشکلات اقتصادی کشور و تحریمهای بینالمللی ایجاب میکند به اقتصاد مقاومت و رونق تولید توجه کنیم، در این صورت میتوان در مذاکرات با غربیها به گونهای رفتار کرد که آنان را از رفتارهایشان منصرف کنیم.
رییس قوه مقننه با تاکید بر اینکه باید از صنعت کشاورزی و دامداری حمایت جدی شود، گفت: محصولات استراتژیک باید در اولویت حمایتها قرار گیرد و نباید گندم و کالاهای خوراکی وارد کنیم، برخی میگویند گندم مزیت نسبی کشور نیست، این استدلال برای شرایط عادی یک کشور در میان کشورهای دیگر است حتی آمریکا و اروپا نیز اجازه نمیدهند گندم کشورشان وارد شود و خود نان مردم را تامین میکنند، با تاکید مقام معظم رهبری در دورهای در محصولات گندم، گوشت قرمز و گوشت سفید به خودکفایی رسیدیم ولی در برخی تلاطمها دچار مشکل شدیم.
لاریجانی افزود: قیمتگذاری گندم یکی از عوامل ایجاد مشکل بود.
وی خواستار تبیین جایگاه قرارگاه سازندگی قرب در مسائل اقتصادی کشور شد و افزود: صنایع نفت و گاز و مخازن مشترک باید در اولویت پروژههای اقتصادی قرب قرار گیرد، علاوه بر پارس جنوبی، کشور عراق در میادین مشترک با ایران در حال سرمایهگذاری است، بسیاری از شرکتهای خارجی نمیتوانند در قراردادهای نفتی ایران مشارکت کنند بنابراین باید توانمندیهای داخلی را بسیج کرد.
لاریجانی افزود: قرب باید زمینه حضور شرکتها و پیمانکاران بخش خصوصی و همچنین دانشگاهها را به وجود آورد، عدم همکاری کشورها برای تامین تجهیزات موشکی و نظامی موجب پایهگذاری زمینههای تولید و خودکفایی در این حوزهها در ابتدای جنگ تحمیلی بود بنابراین باید چنین رویهای در حوزههای اقتصادی نیز پایهریزی شود.
وی با تاکید بر اینکه بودجه سال 92 باید واقعبینانه باشد، گفت: بودجه سال جاری 101 هزار میلیارد و بودجه عمرانی 44 هزار میلیارد تومان به تصویب رسید اما در خوشبینانهترین حالت تا پایان سال فقط 10 هزار میلیارد تومان از بودجه عمرانی محقق خواهد شد چرا که شرایط بینالمللی وضعیت فروش نفت و سایر مسائل اجازه تحقق درآمدهای نفتی را نمیدهد و این یعنی محدودیت در اجرای پروژههای عمرانی و به همین دلیل باید فکری اساسی برای آن کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی، خواستار اصلاح روشهای اقتصادی در پروژههای عمرانی شد و افزود: متد کار باید در حوزههای عمرانی کشور تغییر یابد، البته کار دولتی راحتتر است چون به راحتی بودجه در اختیار قرار میگیرد ولی بهترین راهحل نیست، بهترین راهحل، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است ولی برای این کار قرب باید به عنوان کاتالیزور عمل کند، قرب میتواند بسیاری از پروژههای عمرانی را قبول کرد و با کمک نقدینگی داخلی کشور آنها را اجرا کند.
لاریجانی افزود: اگر بنا باشد 10 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی تصویب کنیم میتوان این مبلغ را به عنوان پایه قرار داد و با تجمیع نقدینگی مردمی، پنجاه هزار میلیارد تومان کار عمرانی انجام داد.
وی دلیل ناراحتی پیمانکاران را قیمتگذاری نامناسب محصولات نهاییشان دانست و افزود: دلیل اینکه پیمانکاران ناراحتند این است که مثلا قیمت مناسبی برای خرید برق یا گندم تعیین نمیشود در حالی که اگر مردم اعتماد کنند در زمینههای اقتصادی کشور سرمایهگذاری میکنند.
لاریجانی از آمادگی مجلس برای بررسی نحوه پیشنهادات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء سخن گفت و افزود: مجلس آمادگی دارد نحوه پیشنهادات شما را اجرایی کند، تعداد و قیمت پروژهها را در بودجه میتوان بررسی کرد.
رییس قوه مقننه یادآور شد: بخش خصوصی ظرفیت عبور از بروکراسی اداری و تامین نقدینگی پروژههای بزرگ را ندارد، بنابراین موسساتی از داخل حکومت که هم اعتماد مردم و هم اعتماد حاکمیت را با خود دارند باید تشکیل شود تا بتوان بخش خصوصی را از این دالان سخت عبور داد، قرب باید این موسسات کمککننده را به وجود بیاورد و اساسا تعریف ماموریتمحور در این رابطه کمک شایانی به تحقق این پیشنهاد است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به غفلتهای صورت گرفته در روستاها، اظهار کرد: باید پذیرفت غفلتهایی در توجه به نقاط محروم و روستاها اتفاق افتاده است، مردم در روستاها نیاز به تامین معیشت دارند هر چند که ممکن است در آنجا مدرسه و سایر نیازها نیز ساخته شده باشد ولی این مساله متناسب با نیاز اصلی مردم نبوده است.
لاریجانی پیشنهاد داد: قرب پروژهای برای چرخه مطلوب روستاها با هدف جلوگیری از مهاجرت از روستاها و خودکفایی در محصولات کشاورزی تعریف کند، باید اقتصاد روستا را بهصرفه کرد، روستاها متولی تولید ندارند بنابراین بهتر است یک وجه از کار قرب به این مساله اختصاص یابد، روی این پیشنهاد فکر کنید و بدانید که مجلس از راهکارهای شما حمایت میکند.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: تردیدی ندارم که توان علمی و اجرایی کشور به نحوی است که از این شرایط سخت عبور خواهیم کرد.
انتهاي پيام/س2