به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دكتر پريسا ترابي، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: خوردن يك عدد تخم مرغ در روز با 18 درصد كاهش احتمال سرطان سينه همراه است به ويژه وقتي كه همراه با ميوه و سبزيجات مصرف شود.
دكتر پريسا ترابي افزود: به دليل اهميت ماده كولين در ساختمان بدن، عدم مصرف آن در گروه هاي خاص به ويژه زنان باردار و شيرده مي تواند آثار سوء قابل توجهي داشته باشد زيرا اين ماده در به هم پيوستگي ساختماني غشاي سلول ها نقش دارد.
وی تصریح کرد: تخم مرغ پس از جگر گاو دومين منبع مهم و غني از كولين مي باشد كه به خصوص بايد در زنان باردار و شيرده به مصرف برسد. كولين تخم مرغ در داخل زرده آن به صورت ماده اي به نام لسيتين يافت مي شود.
وي با اشاره به اين كه 2 عدد تخم مرغ با تامين حداقل 250 ميلي گرم كولين حدود 50 درصد نياز روزانه يك خانم باردار و شيرده را تامين مي كند، تصريح كرد: كولين نقش بسيار مهمي در تكامل مغز جنين دارد و اين ماده مناطقي از مغز را كه مسئول برقراري حافظه هستند تحت تاثير قرار داده و توانايي يادگيري در دوران زندگي را تقويت مي كند.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: دريافت كولين توسط جنين از مادر نه تنها باعث رشد و تكامل مناسب مغزي او مي شود بلكه باعث مي شود كه سطح ماده هموسيستئين در خون مادر در حد متعادل حفظ شودو همچنين مادران بارداري كه در رژيم غذايي خود فقر كولين دارند، 4 برابر بيشتر احتمال دارد كه جنين آنها دچار ضايعات لوله عصبي از جمله كانال مغزي نخاعي شود. /ح