امروزه در سطح جامعه عده اي سود جو در زمينه طب سنتي دخالت کرده و با تجويز داروها سودجويي کلاني مي کنند و اگر چه با آنها برخورد مي شود اما خلاء قانوني اثر بازدارندگي را کمرنگ مي کند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ؛دکتر رضايي زاده، متخصص طب سنتي در برنامه نبض که شب گذشته پخش شد گفت : در حال حاضر تنها 5 متخصص طب سني در کشور وجود دارد چرا که 4 سال است که دانشکده هاي طب سنتي ايجاد شده و دانشجويان آن تازه در حال فارغ التحصيل شدن هستند اما جاي تاسف دارد که رسانه برخي افرادي که حتي پزشک هم نيستند به عنوان متخصص طب سنتي در برنامه ها دعوت ميکند و همين موضوع باعث تبليغ براي آنها مي شود.


وي گفت : کساني که در دانشکده هاي طب سنتي هستند دانش آموختگان پزشکي نوين مي باشند در حوزه طب سنتي يک حوزه مهمي به نام سبک زندگي وجود دارد که براي ارتقاي سطح سلامت جامعه است و در واقع شعار ما در دانشکده اين است که شيوه زندگي بايد اصلاح گردد اما حوزه ديگر درمان است که قويترين حوزه پژوهشي طب سنتي است.

وي تصريح کرد : وظيفه اول هر پژوهشگر تشخيص سره از ناسره است ما در دنياي زندگي مي کنيم که امکاناتش متفاوت است و دانشمان هم متفاوت است اما آنچه که به عنوان رويه ما در دانشگاه به کار برده مي شود اين است که از دانش روز استفاده کنيم و در زمينه دانش قديم آموزش صحيح بدهيم و در حوزه درمان پژوهش کنيم .
        
*جامعه عرصه آزمون و خطا براي سلامت و بيماري نيست
رضايي زاده گفت: جامعه ما عرصه آزمون و خطا براي سلامت و بيماري نيست و نبايد يک دارويي را که اثر بخشي آن به اثبات نرسيده بر روي سلامت افراد امتحان کنيم در دانشکده طب سنتي نيز اجبار کرده ايم که تمام پايان نامه هاي PHD حداقل 2 استاد راهنما داشته باشد و اخذ مجوز اخلاق پزشکي و اخلاق پژوهشي را کسب کند .

وي خاطر نشان کرد : در حال حاضر براي اطلاع از درمانگاه هاي که مورد تاييد دانشکده هاي طب سنتي هستند  مي توانيد به سايت  تندرستان مراجعه کنيم .
  
 * طب نوين تکميل کننده طب سنتي است

خسرونيا متخصص داخلي در ادامه افزود : هيچ کس نمي تواند طب سنتي را رد کند زيرا پايه و اساس علمي کشورمان است در حال حاضر تشخيص ها در طب سنتي با همان وسايل طب نوين است بنابراين طب نوين در ادامه کار طب سنتي و ادامه کار آن است اما گروهي هستند که به علم کشور ضربه مي زنند و هيچ تخصصي هم در اين زمينه ندارند حتي بسياري از موادي که توسط عطاري ها به فروش مي رسد تمام آلوده کننده است مثلا فضولات الاغ که توسط برخي از عطاري ها براي درمان سينوزيت به فروش مي رسد ايجاد کننده کزاز است و فرد مبتلا به سينوزيت در نتيجه استفاده از آن به انواع بيماري هاي گوناگون و صعب العلاج دچار مي شود .
        
*در برخورد با متخلفان خلاء قانوني وجود دارد
دکتر صفاتي، رئيس اداره نظارت و درمان دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در ادامه افزود : در حال حاضر وزارت بهداشت دانشکده هاي طب سنتي را تاسيس کرده و آيين نامه اي براي سلامت گران طب سنتي تدوين کرده است اما متاسفانه امروزه در سطح جامعه با افرادي سودجو برخورد مي کنيم که با تجويز يکسري از داروها سودجويي کلاني ميکنند و افرادي هم که تحت درمان با اين داروها قرار مي گيرند به دليل عوارضي که برايشان ايجاد مي شود به ما شکايت مي کنند .

وي گفت : حتي افراد سودجو خودشان هم عطاري تاسيس مي کنند و داروها را از طريق عطاري خود به فروش مي رسانند ، اگر تخلف براي ما محرز شود و دخالت در امر پزشکي صورت گيرد به شدت با آن برخورد مي کنيم و وظايف قانوني خود را عمل مي کنيم اما تا يک حدي از اين برخوردها دست ما است و آن کسي که تخلف کرده دست قوه قضاييه مي سپاريم اما متاسفانه قوانين ما در اين زمينه کمي کمرنگ است و در برخورد با متخلفين خلاء قانوني داريم اميدواريم مسئولان با بازنگري قوانين اثر بازدارندگي آن را بيشتر کنند./ح
برچسب ها: طب سنتی ، بیماری ، سودجو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.