پيريايي استاندار قم به مناسبت هفته پژوهش پيامي صادر كرد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم متن کامل این پیام بدین شرح است:
 
پژوهش از اساسي ترين نيازهاي بشري و زيربناي توسعه است. پژوهش بستري براي رشد و شكوفايي استعدادها ، ميداني براي بروز خلاقيت ها و مسيري مطمئن براي دستيابي به توسعه و خودكفايي علمي است. نقش پژوهش در توسعه همه‌جانبه پایدار، آنچنان برجسته و انکارناپذیر است که به جرات مي توان از آن به عنوان عامل محرک توسعه و ضامن پيشرفت در همه حوزه‌ها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست ياد كرد.
دين اسلام، برای پژوهش و تحقيق، اهمیتی ویژه قائل است و در آيات و روايات زيادي بر ضرورت تحقیق و پژوهش سفارش و انسانها را از پذيرش مطالب بدون تحقيق و تعمق، منع شده اند. امروزه همه کشورهای جهان برای دست یافتن به اهداف و آرمانها، پیشرفت و توسعه، اختراع و ابتکار و روشهای بهینه زندگی، تنها از پژوهش و جستجو سود می ‌جویند و در کشورهاي توسعه يافته اين مهم يک سرمايه گذاري استراتژیک محسوب و در مجامع علمي، بالاترين اولويت به پرورش استعدادها و تربيت دانشجويان و محققيني علاقمند به امر پژوهش اختصاص داده مي شود. تاریخ پژوهش در كشور ما داراي سابقه اي طولاني و درخشان است و بسیاری از دانشمندان ، حتی در پیشرفته ترین کشورها، چشم به ستارگان عالم پژوهش تاریخ این دیار دوخته و از ثمرات يافته هاي آنان بهره می گیرند. در سال هاي اخير و با حمايت هاي بي شائبه مقام معظم رهبري از موضوع تحقيق و جنبش توليد علم در كشور، علاوه بر تحرك و شتاب چرخه توليد علم و فناوري، موجب شده تا پژوهش به جايگاه خود نزديك شود اما با وجود اين هنوز تا رسيدن به وضعيت ايده آل كه همانا انجام پژوهش هاي متناسب با نياز بخش هاي مختلف جامعه و نيز امكان تجاري سازي و كاربردي شدن يافته هاي پژوهشي، فاصله زيادي وجود دارد.

بدون شك توسعه همه جانبه نظام مقدس جمهوري اسلامي و رسيدن به افق هاي پيش بيني شده در اسناد بالادستي، در سايه توسعه علمي و فناوري تحقق مي يابد و اين مهم جز از طريق نهادينه كردن فرهنگ پژوهشگري و فراهم كردن زمينه حضور و گسترش جدي دامنه پژوهش به لايه هاي مختلف جامعه ميسر نخواهد شد. نامگذاري شعار امسال هفته پژوهش تحت عنوان« پژوهش تقاضامحور و تولید دانش بنیان، زیر بنای اقتصاد مقاومتی» و قرابت آن با شعار سال توليد ملي، رسالت همه فعالان عرصه پژوهش كشور را مضاعف ساخته و مي طلبد كه توجه ويژه اي به امر پژوهش بشود.

نامگذاري ايامي از سال بنام هفته پژوهش، نشانگر رويکردي نوين در نگاه به مقوله مهم تحقيق و پژوهش و فرصتي مغتنم برای شناسایی و طرح مسائل، مشکلات و چالشهای پیش روی حوزه پژوهش و بازنگری در مجموعه اقدامات و برنامه ها ي ترويجي و ارتقاء بخش اين حوزه محسوب می شود. اينجانب فرارسيدن هفته پژوهش را به تمامي تلاشگران اين عرصه به ويژه پژوهشگران و محققين پرتلاش استان قم، صميمانه تبريك و تهنيت عرض نموده، توفيق روز افزون اين مجاهدان علمي را در توليد علم و فناوري و كمك به توسعه و پيشرفت ايران اسلامي، از درگاه خداوند متعال مسالت دارم./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.