به گزارش خبر نگار باشگاه خبر نگاران سنندج، اسید لاکتیک موجود در ماست به جذب بهتر کلسیم کمک کرده و محیط مناسب زیستی را برای بهبود جذب این عنصر ضروری و ویتامین ها فراهم می کند.هر لیوان ماست، نیمی از میزان توصیه شده کلسیم برای کودکان و ۳۰ تا ۴۰ در صد میزان توصیه شده کلسیم برای بزرگسالان را تأمین می کند. چون کلسیم ماست نسبت به شیر قابلیت جذب بیشتری دارد، یک لیوان ماست، کلسیم بیشتری از همان میزان شیر را تأمین می کند. در روند تبدیل شدن شیر به ماست، تخمیر شیر موجب پایداری کلسیم ، منیزیم ، فسفر و همچنین برخی مواد معدنی می شود .زنان به علت بارداری و شیردهی در دوران جوانی و قطع تولید هورمون استروژن در دوران یائسگی، بیشتر در معرض پوکی استخوان بوده و باید دقت کنند که روزانه سه واحد لبنیات که معادل سه لیوان است، میل کنند. همچنین استفاده از ماست موجب کاهش عفونت های ناشی از قارچ ها در دستگاه تناسلی بانوان می شود. تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه ۲۵۰ میلی لیتر ماست، موجب کاهش تعداد قارچ ها و مخمرهای بیماری زا در دستگاه تناسلی شده و شیوع عفونت ناشی از این عوامل را کاهش می دهد./س