"لويس خابيير" با اشاره به اين كه آموزش زبان اسپانيولي از اولويت هاي ما در 77 مركز فرهنگي در دنياست،اظهارداشت: شبكه‌ تلويزيوني اسپانيولي زبان ايران از پر طرفدارترين شبكه ها در پرو است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، "صحت"، وابسته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران دربيروت با " لويس خابيير"،رايزن فرهنگي اسپانيا در لبنان در دفتر وي در بيروت ديدار و گفتگو كرد.
دراين ديدار،" خابيير"، گفت: رايزني‌هاي فرهنگي اسپانيا در خارج از كشوركه شامل 77 مركز فرهنگي است، زير نظر وزارت فرهنگ فعاليت مي‌كنند.
وي افزود: اولويت اول رايزني‌هاي فرهنگي اسپانيا،  آموزش زبان اسپانيولي است. در سال در حدود 300 نفر زبان‌آموز در رايزني فرهنگي در لبنان به يادگيري زبان اسپانيولي مشغولند. رايزني فرهنگي اسپانيا غير از بيروت در دو شهر ديگر يعني در طرابلس و كِسليك نيز داراي مركز است.
" خابيير"، علت جمعيت زياد تكلّم‌كننده به زبان اسپانيولي در خاورميانه را، مهاجرت بسياري از مردم خاورميانه بعد از جنگ جهاني اول به حوزه ي اسپانيولي زبان در اروپا و آمريكا دانست و افزود: درحال حاضر حدود 50% از مهاجران عرب به حوزه آمريكاي لاتين؛ ديگر به زبان عربي صحبت نمي‌كنند و اغلب آنها به قطب‌هايي در سياست، اقتصاد و فرهنگ حوزة آمريكاي لاتين تبديل شده‌اند. به‌عنوان نمونه در مكزيك سرمايه‌دار لبناني الاصلي وجود دارد به نام "كارلوس سليم حلو" كه با دارا بودن 300 شبكة تلويزيوني، 20 روزنامه و 50 شبكه راديوئي ثروتمندترين فرد مكزيكي است كه در انتخابات اخير آمريكا به نفع اوباما وارد عمل شد و به زعم ايشان باعث اقبال 75% اسپانيولي زبانان آمريكا به اوباما شد.
"خابيير"، گفت: با بررسي‌هايي که روي لبناني‌ها انجام داده‌اند به اين نتيجه رسيده‌اند که به دليل تاجر پيشه بودن لبناني‌ها و نياز آن‌ها به مسافرت و يادگيري زبان‌هاي زنده دنيا، ترويج زبان اسپانيولي خصوصاٌ در مدارس و دانشگاه‌ها و تبديل آن به زبان اجباري با استقبال لبناني ها روبرو شده است كه براي آنها کاربردي خواهد بود.
وي در پاسخ به اين سوال که چه تعداد از دانشجويان لبناني مشغول به فراگيري زبان اسپانيولي هستند ،گفت: در دانشگاه "قديس يوسف" در سال حدود 1000 دانشجو و در ديگر دانشگاه ها حدود 800 نفر زبان اسپانيولي را فرا مي‌گيرند.
رايزن فرهنگي اسپانيا در لبنان با اشاره به بحران اقتصادي بوجود آمده در کشورهاي اروپايي خصوصاٌ در يونان و و تاثير آن بر فعاليت‌هاي فرهنگي اسپانيا در خارج از اين كشورگفت: هر سال بودجه فعاليت‌هاي فرهنگي ما به شدت در حال کاهش است. در سال 2011،  300 عنوان فعاليت فرهنگي داشتيم ولي امسال آن را به 90 فعاليت فرهنگي کاهش يافته كه همين بودجه و اعتبار باقي مانده را صرف آموزش زبان اسپانيولي نموده‌ايم .
وي در توضيح وخامت اوضاع اقتصادي اسپانيا افزود: درحال حاضر، 26% از مردم اسپانيا بي كار شده‌اند كه يعني حدود يك ميليون خانواده بي كار داريم.
وابسته فرهنگي كشورمان گفت: اين در حالي است كه شما با تحريم‌هاي اقتصادي بين‌المللي مواجه نيستيد. در حالي كه جمهوري اسلامي ايران در چنين شرايطي كه بر اقتصاد جهان حاكم شده با تحريم‌هاي اقتصادي نيز مواجه شده است؟
وي با تائيد آن، گفت:  ما از سال 1955 لغايت 2000 همكاري خوبي با رايزني فرهنگي ايران در سوريه داشته ايم و به طوري كه دو كنفرانس مهم را مشتركاً در سوريه انجام داديم.
صحت، وابسته فرهنگي كشورمان به آمادگي رايزني فرهنگي ايران براي همكاري مشترك با رايزني فرهنگي اسپانيا براي برگزاري مراسم مشترك در حوزه‌هاي فرهنگي وهنري نظير برگزاري نمايش و پخش فيلم ، نمايشگاه‌هاي كتاب و . . . اشاره نمود.
 وي همچنين از رايزن فرهنگي اسپانيا براي بازديد از فعاليت‌هاي رايزني فرهنگي ايران دعوت بعمل آورد كه مورد استقبال طرف اسپانيايي قرارگرفت.
در ادامه وابسته فرهنگي كشورمان درخصوص راه‌اندازي شبكه‌اي به زبان اسپانيولي از سوي جمهوري اسلامي ايران مطالبي را بيان نمود.
رايزن فرهنگي اسپانيا گفت: راه اندازي اين شبكه را از طريق دوستان بريتانيا اي ام  مطلع شدم و اين را نيز مي‌دانم كه به يكي از پر طرفدارترين شبكه‌هاي تلويزيوني در پرو تبديل شده و من بدليل اين موفقيت به شما تبريك مي‌گويم.
در پايان اين ديدار،" خابيير" دو جلد کتاب يکي مربوط به فعاليت‌هاي فرهنگي اسپانيا در خارج از کشور و ديگري کتابي به نام «مجريط الي مدريد» که مربوط به تاريخچه‌ي تمدني مادريد است را به هيئت ايراني اهداء نمود./ي2

برچسب ها: شبکه ، تلویزیون ، اسپانیا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار