وی در ادامه با بیان اینکه طرح شبنم یک طرح زیرساختی است که یکی از وظایفش مبارزه با قاچاق است، اظهار داشت: براساس اسناد گمرکی که فرد وارد کننده کالا نشان می دهد و بر اساس اینکه کالا از چه کشور و چه شرکتی وارد شده است ، هم سازمان و هم گمرگ تک تک این مدارک را به صورت دقیق بررسی کرده و تاییدیه مورد نیاز هم از شرکت مربوطه دریافت میگردد در این صورت امکان و بستر قاچاق کالا به شدت کاهش می یابد.
عظمایی ادامه داد: تجارت کالاهای قاچاق تا به امروز زیانهای مختلفی در اقتصاد ایران بر جای گذاشته ولی پس از اجرایی شدن قانون هدفمندسازی یارانهها و بالا رفتن قیمت حاملهای انرژی استفاده از اجناس بیکیفیت و قاچاق خارجی به صرفه نبوده و مصرفکنندگان با تغییر نگرش خود بیرونقی در بازار این کالاهای مجعول را موجب شدهاند و امروز با بکارگیری این سامانه میتوان امیدوار بود که ورود و عرضه کالاهای قاچاق به کشور به میزان قابل ملاحظهای کاهش پیدا کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی ادامه داد: در گمرکات و مبادی ورودی استان بیش از 3 میلیون عدد بارکد طرح شبنم بر روی کالاهای وارداتی نصب شده است.
عظمایی با بیان اینکه در مرحله اول طرح رهگیری کالاهای وارداتی، نصب بارکد شبنم بر روی کالاهایی همچون انواع لوازم خانگی، صوتی، تصویری و موبایل، آرایشی و بهداشتی، اسباب بازی، رایانه و ملحقات آن ضروری است، اضافه کرد: فعالان اقتصادی این حوزهها باید برای دریافت بارکد اقدام کنند.
وی افزود: در این طرح هر تولیدکننده و واردکننده رسمی با مراجعه به سامانه شبنم برای هر قلم محصول خود، بارکد دو بعدی دریافت کرده و بر روی کالا نصب میکنند که این بارکد علاوه بر اینکه حاوی اطلاعات کامل کالاست، قابلیت استعلام از سامانه را داشته و اصالت و کیفیت کالا را نیز برای خریدار تضمین میکند/س