به گزارش
خبرنگار علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران؛رييس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران افزود : باکتريهاي اسيدلاکتيک از مهمترين باکتري هاي کاربردي در صنايع غذايي و تخميري هستند و مطالعات نشان داده است اين باکتري ها از نظر خصوصيات عملکردي و بيوتکنولوژي در بسياري از موارد از نظر تجاري ارزش بسياري دارند .
دکتر سيد ابوالحسن شاهزاده فاضلي گفت : اين مجموعه نه تنها با جمعآوري باکتريهاي اسيدلاکتيک و پروبيوتيک ها به حفظ ذخاير ژنتيک کشور کمک ميکند بلکه با اشتراک گذاشتن اين مجموعه بين محققان و ايجاد ارتباط با صنايع ، توانايي کشور را درتوليد ملي و مبارزه با تحريمها بالا مي برد .
وي افزود : محققان و انديشمندان در صورت دارا بودن اين سوژه ها ، مي توانند آنها را به مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران اهداء کنند و با اين کار از مزيت هايي برخوردار شوند.
رييس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران همچنين گفت : با توجه به افزايش آگاهي و تمايل روز افزون مصرفکنندگان به خريد محصولات سالمتر و مفيدتر، توسعه فرآورده هاي پروبيوتيکي در صنعت اهميت زيادي دارد .
شاهزاده فاضلي افزود :گروه عمده اي از باکتري هاي اسيد لاکتيک به ويژه لاکتوباسيلها ضمن فوايد متعدد بيوتکنولوژي و توانايي بالقوه در ايجاد عطر و طعم ، قادر به بقا و رشد در سيستم گوارشي انسان است وتأثير بسياري در سلامتي مصرف کنندگان دارند.
وي گفت : اينگونه باکتري ها و ديگر ميکروارگانيسمهايي که چنين ويژگي داشته باشند با عنوان پروبيوتيک تعريف ميشوند.
رييس مرکز ملي ذخاير ژنتيکي و زيستي ايران افزود : گستردگي و تنوع اقليمي کشور ايران از يک سو و تنوع غذاهاي سنتي تخميري ، بستر بسيار مناسبي براي جداسازي و شناسايي باکتري اسيدلاکتيک بومي ايران فراهم ميکند.