به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه لو فیگارو ،
هر چند که می دانیم عوامل ژنتیک و زیست محیطی مختلفی در ابتلا به اسکلروز چندگانه دخیل است، اما MS همچنان یک بیماری با منشأ مرموز به شمار می رود.
آیا می توان خطر ابتلا به این اختلال عصبی غیرقابل پیش بینی را که برای نیمی از بیماران اختلال بلند مدتی را موجب می شود ، کاهش داد؟
بسیاری از مطالعات تاکنون به نقش محافظت کننده نور خورشید از میان عوامل زیست محیطی اشاره کرده است. همچنين؛ قرار گرفتن در معرض نور خورشید، به ساخت ویتامین D از سوی پوست کمک می کند و هر چند که مدارکی دال بر دست داشتن ویتامین D در ابتلا به بیماری ام اس در دست است ، اما هنوز نقش آن در این بیماری روشن نیست.
چند سال پیش پژوهشگران اعلام کرده بودند، متولدان پاییز یا زمستان ، که مادرشان بخش زیادی از بارداری خود را در تابستان گذرانده ، نسبت به متولدان بهار که یک دوم یا یک سوم بارداری مادرشان در زمستان بوده است ، کمتر دچار MS می شوند.
محققان انگلیسی تمام مطالعاتی را که از سال 2000 تا کنون در این مورد انجام شده است ، مورد بررسی قرار دادند. نتایج این تحقیق که ماه نوامبر در مجله « Neurology, Neurosurgery and Psychiatry » منتشر شد ، تاثیر مثبت آفتاب را در دوره بارداری مادر ، بر بیماری هایی که کودک در آینده می گیرد ثابت می کند.
آنها زمان تولد 152 هزار فرد مبتلا به MS را در کشورهای شمالی اروپا و آمریکا بررسی کردند و متوجه شدند، در این مناطق شمالی بین ماههای اکتبر تا مارس میزان اشعه فرابنفشی که به سطح پوست می رسد ، برای ساخت ویتامین D کافی نیست.
براساس این مطالعه، در این کشورها ، خطر ابتلا به این بیماری برای افرادی که در ماه آوریل به دنیا آمده اند ، 5درصد افزایش می یابد. در مقابل ، این خطر برای متولدان ماههای نوامبر یا دسامبر بین 5 تا 7 درصد کمتر است.
شايان ذکر است؛ این دانشمندان با ترکیب اطلاعات موجود ، دریافتند که ماه تولد در ابتلا به این بیماری نقش مهمی را ایفا می کند، بدین ترتیب که در معرض ویتامین D قرار گرفتن جنین در ماههای تابستان ، خطر ابتلا به این بیماری را برای متولدان زمستان کاهش می دهد.
این مطالعه همچنین فرضیه پیشگیری را در دوره بارداری ، با مصرف مکمل های ویتامین دی برای جلوگیری از ابتلا به اسکروز چندگانه تقویت می کند.