به گزارش حوزه
سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) حسن سلمان مدیر کل رادیو تلویزیون ملی عراق در گفتگو با دبیرکل بنیاد هابیلیان که در حاشیه اجلاس بیداری اسلامی و اساتید مسلمان در تهران صورت گرفت با اشاره به پیشینه روابط دو ملت ایران و عراق گفت: دو ملت، روابط اجتماعی و خانوادگی نزدیکی با یکدیگر دارند. وجود هزار کیلومتر مرز مشترک و روابط ریشه دار دینی و تاریخی نکته مهمی در روابط دو طرف به شمار می رود از سوی دیگر روابط ما با ایران تاریخی و ازلی است و این کشور تا قیامت همسایه ما خواهد بود به همین سبب هیچ گروهی چه منافقین و چه غیر آنها نخواهند توانست بر روابط اجتماعی بین دو کشور تأثیر بگذارند.
سلمان با صحیح دانستن عنوان منافقین خلق به جای مجاهدین خلق گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این گروه توسط دشمنان ایران مانند فرانسه و انگلستان مورد پشتیبانی قرار گرفت و حتی بخش قابل توجهی ازعناصر این گروه که در عراق هستند تابعیت این دو کشور را دارند و بدون تردید صدام جنایتکار نیز چراغ سبز پشتیبانی تسلیحاتی و تقویت آنها برای مشغول نگاه داشتن ایران در جنگ تحمیلی و مواجهه با ملت عراق را دریافت کرده بود. پس از تغییری صورت گرفته در عراق و اشغال کشور، آمریکا پشتیبان این گروه گردید.
رئیس رادیو تلویزیون ملی عراق با متهم کردن سازمان ملل به حمایت از منافقین اظهار داشت: حتی تحرکات سازمان ملل به دستور آمریکا و برای حمایت از منافقین بوده است.
سیاستمدار برجسته عراقی با قانونی دانستن مواضع دولت عراق درباره منافقین گفت: جنایت هایی که این گروه در حق ایران مرتکب شدند موضوع ما نیست لیکن از نگاه مردم عراق این اشخاص مجرم هستند و دولت عراق نیز بارها تصمیم به تعطیلی پادگان اشرف گرفته بود اما با مخالفت آمریکا وتو شده بود و برخی از شخصیت های سیاسی داخلی نیز از آنان پشتیبانی کردند.
سلمان با اشاره به سوء استفاده منافقین از بافت مذهبی جامعه عراق گفت: پادگان اشرف درمنطقه دیالی واقع است و کنترل این منطقه توسط دولت مرکزی به دلیل وجود عناصری از تروریست های القاعده و بعثی ها و گروهک منافقین کار آسانی نبوده است.
رئیس هیئت امنای شبکه رسانه ای عراق با بی اهمیت خواندن خروج منافقین از لیست تروریستی آمریکا گفت: ایالات متحده و برخی کشورهای غربی تصمیم به خروج این گروه از لیست تروریستی گرفته اند اما ما می گوییم این گروه تروریستی است حتی اگر آمریکا و فرانسه و غرب نظری غیر از این داشته باشند ما با این گروه مشکل داریم از این رو باید از عراق خارج شود یا از طریق توافق با ایران و یا اینکه به همان کشورهایی بروند که از آنجا آمدند. اگر غرب معتقد است اینها تروریست نیستند آنها را بپذیرند به ویژه آنکه تعداد زیادی از آنها تابعیت غربی به ویژه انگلیسی و فرانسوی دارند.
این کارشناس و تحلیل گر سیاسی عراقی در ادامه گفت: بر اساس اطلاعات موجود، بخشی از عناصر منافقین معتقدند فعالیت تروریستی علیه ایران دیگر سودمند نیست اما خواهان ماندن در عراق هستند تا مانع از مجازات خود در ایران شوند البته اعتقاد دارم این مسأله مشکل بزرگی نیست و می توان موضوع را با همکاری ایران و عراق حل کرد.
مدیر کل رادیو تلویزیون عراق با هشدار نسبت به نقش مخرب منافقین گفت: این گروه با سفارت آمریکا و دیگر کشورهای معاند با ایران ارتباط دارد ومی تواند برای قاچاق سلاح به ایران مورد استفاده آنها قرار بگیرد و با توجه به مرزهای گسترده دو کشور و آشنایی این گروه با زبان فارسی و همچنین منفذهای ورودی این احتمال وارد است البته در بعد سیاسی این گروه نمی تواند تأثیری منفی بر چهره ایران در عراق داشته باشد.
سلمان با اشاره به تقسیم بندی های سیاسی موجود در عراق گفت: از بعد سیاسی یک تقسیم بندی در عراق به وجود آمده است و محور آمریکا، عربستان و ترکیه در حال حاضر پناهگاه و حامی گروهک منافقین است.
این تحلیل گر سیاسی عراقی با هشدار نسبت به نقش منفی و احتمالی منافقین در انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران گفت: این احتمال وجود دارد که قدرت ها در دو بعد امنیتی و سیاسی از گروه منافقین برای انتخابات سال آینده ریاست جمهوری در ایران استفاده کنند.
سلمان در پایان این دیدار با برشمردن علل حمایت برخی سیاستمداران عراقی از گروهک منافقین گفت: این سیاستمداران نه به خاطر منافقین بلکه به سبب طرح های ضد ایرانی از این گروه حمایت می کنند بنابراین طبیعی است که چهره هایی مثل صالح المطلگ و نمایندگان العراقیه و احتمالا مسعود بارزانی با آنها همکاری دارند.
انتهاي پيام/