به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / ارژنگ عزیزی در جلسه بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در اردبیل اظهار داشت: این رقم به فعالان بخش خصوصی اختصاص مییابد که تاکنون حدود دو میلیارد تومان آن نیز با معرفی طرحها به بانکها در آستانه پرداخت قرار دارد.
وی تصریح کرد: این تسهیلات با نرخ سود پایینتر به واحدهای صنعتی مشکلدار پرداخت میشود که قرار است 156 طرح نیز از محل 10 درصد ذخیره ارزی تسهیلات و منابع حمایتی دریافت کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه خاطر نشان کرد: در تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی شرط ما پرداخت بدهیهای معوق است که انتظار داریم با پرداخت بدهیهای معوقه بتوانیم صاحبان این واحدها را از تسهیلات مناسب بهرهمند سازیم.
عزیزی اولین مشکل واحدهای تولیدی را کمبود نقدینگی و منابع تولید اعلام کرد و ادامه داد: از سال 84 تسهیلات بنگاههای اقتصادی زودبازده به استانها اختصاص یافته که سهم این استان 126 میلیارد تومان بوده است که تاکنون 49 درصد آن جذب شده است.
وی به مشکل منابع و مصارف بانکها اشاره کرد و بیان داشت: معمولاً بانکها براساس این فرمول و دستورالعمل و بخشنامه بانک مرکزی پرداختیهای خود را انجام میدهند اما جای تعجب این جا است که برخی استانها 90 درصد و برخی از استانها نظیر اردبیل تنها 50 درصد این ارقام را جذب کردهاند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اضافه کرد: در سفر چهارم هیئت دولت به استان مقرر شد3 هزار میلیارد ریال اعتبار به صورت خط ویژه از طریق بانک مرکزی بدون توجه به منابع و مصارف به استان تزریق شود تا با محوریت تولید و فعالیتهای اقتصادی به صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی پرداخت شود.
عزیزی به بدهی معوق واحدهای تولیدی به سیستم بانکی اشاره کرد و یادآور شد: امسال براساس ماده 29 قانون بودجه استمهال و رفع مشکل بدهی معوق در دستور کار قرار گرفت تا در یک نوبت این بدهیها تجمیع شده و دوباره تقسیط شود که در این فرصت پیش آمده امکان بخشودگی جرایم و اقساطبندی جدید نیز وجود داشته است.
وی در ادامه گفت: امیدواریم در یک فرآیند مثبت بتوانیم مشکلات واحدهای صنعتی را به صورت دقیق مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و در یک اقدام مناسب برخی از نارساییها و عقبماندگیها را به معنای واقعی جبران کنیم/س