به گزارش خبر نگار باشگاه خبر نگاران سنندج ،نیترات موجود در کودها می تواند در همه انواع میوه و سبزی رسوخ کند. اما محصولاتی که در دل خاک جای می گیرند، مثل: پیاز، سیب زمینی، هویج و ... قابلیت جذب بیشتری دارند.درشتی میوهها در بیشتر مواقع به دلیل نیترات بالای موجود در آن ها است. لذا هنگام خرید از میوه های درشت صرف نظر کنید و میوه های متوسط یا کوچک با رنگ روشن را انتخاب کنید. چرا که تیره بودن میوه، خود نشان نیترات بالای آن است. کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات باعث کاهش ویتامینC و بی طعم شدن محصول می شوند بنابراین وقتی می بینید خیار یا گوجه فرنگی طعم واقعی خود را ندارند می توانید مطمئن شوید که مقداری از سموم جذب آن ها شده است، بنابراین میوه و سبزیجات بی مزه را نخورید.میوه های تکثیر یافته با کودهای شیمیایی بلافاصله پس از بریده شدن تغییر رنگ داده و تیره می شوند لذا وقتی سیبی را گاز زدید و به سرعت کدر شد از مصرف آن بپرهیزید.
سبزی های برگ درشت و سفت را انتخاب نکنید و قبل از مصرف میوه و سبزی به دقت آن ها را ضد عفونی کنید. /س