به گزارش
خبرنگار صنفی آموزشی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر قانعی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت صبح امروز در آیین افتتاح نوزدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد اذعان داشت:یکی از نقایصی که در قانون مشاهده شد این بود که وزارت بهداشت مسوول تامین دارو و تجهیزات پزشکی است و کاری به تولید ندارد و کسی که در قسمت مصرف و بکارگیری است نمیتواند مداخله ای بر کنترل و نظارت واردات داشته باشد.
وی افزود:با این وجود اندیشه حمایت از تولید در مجموعه وزارت بهداشت شکل گرفت و این نقیصه از 2 سال پیش تحت نظارت اداره کل فناوری های پزشکی در معاونت تحقیقات وزارت بهداشت پیگیری شد .
وی با اشاره به شناسایی بالاترین موارد ارزبری در کشور گفت:بالاترین مواردی که برای کشور ارزبری داشته و تولید آنها در کشور مقرون به صرفه بود را شناسایی کردیم و برای تولید دارو نیز پروژه های زیادی واصل شد که با همکاری پژوهشگاه شیمی و متخصصان مربوطه به سمت تولید مواد اولیه که 500 میلیون دلار واردات را شامل میشود ؛گام برداشتیم.
وی با بیان اینکه 7000 هزار لوازم و تجهیزات پزشکی در کشور داریم اضافه کرد:نیاز به نقشه کشوری و توزیع داریم تا بدانیم کدام دانشگاه صنعتی با کدام دانشگاه علوم پزشکی لینک شده و مسوولیت تولید این میزان از اقلام را پذیرفته اند.
قانعی با اشاره به تصویب لایحه تبدیل دانشگاههای نوع یک به نوع 4 یعنی دانشگاهی که حاصل آن یک شرکت دانش بنیان باشد گفت:پس از این مصوبه صندوق نو آوری و شکوفایی تشکیل و کارگروهی تحت عنوان تشخیص شرکتهای دانش بنیان با حکم ریاست جمهور در معاونت علمی تشکیل شد تا فارغ التحصلی در قالب شرکتهای دانش بنیان صورت گرفته و ساز و کار دانش آموختگان مشخص باشد.
وی تاکید کرد:باید از یک پروژه شروع کرده و با دانشگاهها لینک شویم تا بتوانیم به شکل دهی شرکتها بپردازیم و برای رسیدن به این منظور نیز باید از اعتبارات صندوق نوآوری به منظور رفع نیازهای کشور استفاده کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد:تا شرکتهای R&Dنداشته باشیم باید واردات داشته باشیم و گروهی بطور مستمر به پایش و رصد مشکلات بپردازند که مقرون به صرفه نیست بنابراین لازم است حساب شده وارد این عرصه شده و از تمام پتانسیل موجود برای اتصال حلقه های مفقوده استفاده کنیم./ح