به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،عزیزی معاون توسعه نیروی انسانی نهاد ریاست جمهور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان این مطلب گفت: برنامه دولت خدمات رسانی بهتر و تأمین نیازهای اساسی و معیشتی است.
وی تصریح کرد: برای بازنشستگان عزیز تأمین معیشت یکی از اولویتهای اساسی میباشد بر همین اساس در مرکز آموزش مدیریت دولتی پژوهشگاهی به این منظور در نظر گرفته شده که در آن نکاتی همچون اهمیت و جایگاه بازنشستگان موضوع خانواده اوقات فراغت جامعه کارمندان بحث معنویت اختصاص اوقات مناسب به خانواده براساس انعطاف پذیری در مدیریت شهری و کشوری و تسهیل کارها در نظر گرفتن شده است.
عزیزی در ادامه با بیان اینکه نباید همه کارها صرفا در تهران انجام شود گفت: نکته بعدی در این مورد این است که به هیچ عنوان در خصوص این موضوع کلی نگری نشده و رفتار دستگاهها مورد توجه قرار گرفته در این مورد بحث دولت الکترونیک و شفافسازی اطلاعات باعث ساماندهی وضعیت اشتغال و کارمندان در دستگاهها میشود.
ضمن آنکه باعث استفاده از ظرفیتهای مردمی براساس سند چشم انداز و سیاستهای کلی و قانون برنامه پنجم توسعه است که نتایج آن بعد از اجرای دورهی آزمایشی در کل کشور به مرحله اجرا گذاشته میشود.
عزیزی در خصوص جلسه استانداران با حضور رئیس جمهور گفت: در این جلسه نکاتی با حضور رئیس جمهور مطرح شد اگرچه تاکنون جلسات متعددی با حضور استانداران و نمایندگان دستگاههای مختلف برای شناسایی مشکلات و تصمیمگیریهای مناسب برگزار شده اما در این جلسه تصمیمات مهمی از جمله حذف قرارداد کاری 24 ماهه برای طبقه وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی و بحث اصلاح ساختار دستگاهها همچون کاری که برای گمرک انجام شد که با راه اندازی پنجره واحد باعث ساماندهی وضعیت کاری گمرک شد است.
وی تصریح کرد: براساس مصوبات بررسی شده در این جلسه مقرر شد که پیمانکاریها به رسمی تبدیل و براین اساس شمارههای مستقیمی به نیروهای پیمانی برای تبدیل به نیروهای رسمی براساس طرح مهرآفرین داده شود.
وی تصریح کرد: تغییر موقعیت نیروهای شرکتی براساس تبصره ماده 32 و تبصره ماده 50 هیچ هزینهای درپی ندارد و این طور نیست که افرادی که یک سال کارکرده و یا به دلایلی یکسال اخیر را بی کار بودهاند را شامل نمیشود بلکه هیچ گونه محدودیتی در این رابطه وجود ندارد زیرا این کار خلاف ماده 28 و ماده 47 قانون است و به هیچ عنوان وجود نیروهای شرکتی با توجه به شرایط در نظر گرفته معنی ندارد.
عزیزی با تأکید براین نکته که همه کسانی که جز نیروهای شرکتی محسوب میشوند نیروهای فعال بوده و بدون هیچگونه تغییری به نیروهای قراردادی تبدیل میشوند اظهار داشت: در خصوص آزمونها مستحضر هستید که جذب کارکنان در دستگاههای اجرایی براساس مقررات انجام میشود هدف از برگزاری آزمونها کارآیی نظام و رضایتمندی مردم است بر همین اساس سهمیهها در سطح ملی و استانها تخصیص یافته و همه کسانی که در آزمونهای استخدامی جذب نیروها شرکت میکنند آزمونشان در قالب مجوزهای در نظر گرفته شده برای سهمیههای استانی و کشوری انجام میشود.
عزیزي معاون توسعه نیروی انسانی ریاست جمهوری افزود: براین اساس افرادی که نمرات حد نصاب را در سطح استانها به دست آورده باشند انتخاب آنها به عهده استانداران گذاشته شده و در سطح ملی این موضوع در قالب سامانه karmandiran.ir انجام میشود.
*آخرین وضعیت سهمیههای آتیمعاون رئیس جمهور در امور توسعه نیروی انسانی ادامه داد: در جلسه برگزار شده با حضور رئیس جمهور این نگرانیها مهمترین دغدغه رئیس جمهور بوده که باید از سوی دولت به مرحله اجرای کامل گذاشته شود.
بحث سهمیهها براساس تعداد مشاغل و وجود شغل تعریف شده که ما براین اساس اقدام به تعریف آنها براساس معیارهای مدیریتی کردهایم. به طور مثال اگر بیمارستان و یا ادارهای در شهری ساخته شود باید دید چندتا پست خالی در آن وجود دارد بعنوان نمونه طبق برآوردهای انجام شده تعداد اعضای هیئت علمی براساس آمار وزارت علوم 12 هزار نفر کادر اداری، 30 هزار نفر است که ممکن است این موارد در برخی از دستگاهها وابسته به سایر دستگاههای دیگر باشد.مثلا 10 هزار نفر نیرو در سایر زیرمجموعههای وابسته به وزارت علوم از جمله دانشکدهها و پژوهشکدههای وابسته به وزارتخانهها فعال هستند.
دیگر آنکه در حال حاضر هفتاد هزار نفر در بخش بهداشت و درمان کشور برای نظارت بهداشت در حال فعالیت هستند که فقط ده هزار نفر از آنها اگر چه جز نیروهای بهزیستی هستند اما تحت پوشش حوزه بهداشت قرار میگیرند.
عزیزی ادامه داد: در حوزه مالیات هم اکنون 12 هزار نفر نیرو براساس بند الف ماده 29 قانون مدیریت نیاز است که باید طبق مقررات و ضوابط استخدامی کشور تأمین شود این مورد در مورد مهندسین کشاورزی بالغ بر 6 هزار و 700 نفر است که مجوز استخدام آنها صادر شده است.
*ما دنبال حذف بروکراسی در نظام مدیریتی کشور هستیمعزیزی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری تصریح کرد: امام (ره) همواره یکی از مهمترین نکاتی را که مدنظر داشته است بحث حذف بروکراسی اداری بود براین اساس این نکته در برنامه پنجم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته به طوری که دولت الکترونیک و بحث شفاف سازی براساس ماده 62 قانون برنامه باید از طریق توسعه دولت الکترونیک و شفاف سازی فضای کاری کشور پیچیدگیهای دستو پاگیر باید کاملا حذف شود.
وی عنوان کرد: رویکرد ما تسریع در اعمال قانون و ایجاد پنجره واحد برای رفع مشکلات مردم است براین اساس سامانه مهرآفرین و karmandiran.ir از طرف ما راه اندازی شده تا مردم بتوانند مشکلات اداری خود را از طریق مراجعه به این دو سامانه بویژه karmandiran.irبه موقع به ما اطلاع دهند.
وی درباره ویژگی های مهم سامانه karmandiran.ir اظهار داشت: مهمترین ویژگی این سامانه افزایش سرعت عمل و حذف حضور فیزیکی افراد به ویژه در شهر تهران است که نقش مهمی در ارائه خدمات و افزایش رضایتمندی مردم دارد. براین اساس افراد میتوانند با مراجعه به اداره شهر خود و یا از طریق ورود به این سامانه شماره شناسایی دریافت و مدارک مورد نیاز را در سامانه برای بررسی درج کند ضمن آنکه این سامانه سامانهای خودکنترلی است که معنا و مفهومش این است که از این به بعد دستگاه ها بیشتر شده و دیگر نیازی به مراجعه حضوری نیست.
وی ادامه داد: در این مورد حتی مواردی در این سامانه برای بالاترین مقام دستگاههای اجرایی به منظور ارسال نامههای خود به سایر دستگاهها و سایر بخشهای مختلف مانند صفحه مربوط به انتقال نامهها از ادارات به سایر دستگاهها در نظر گرفته شده که عملیات اجرای آزمایشی آن در استان قزوین شروع شده و درصورت موفقیت آمیز بودن این طرح به طور کامل در کشور اجرا میشود.
*طبق تبصره 3 قانون سهمیه معلولان برای اشتغال 3 درصد استعزیزی در خصوص رأی 555 دیوان عدالت اداری گفت: در جلسه ای که با مسئولان دیوان عدالت اداری داشتیم مقرر شد که کل پرونده های مطرح شده در دیوان عدالت اداری بررسی شود ضمن آنکه در این مصوبه تمام احکام دیوان عدالت اداری مثل رأی 555و یا ماده 200 کاملا منظور شده است.
عزیزی در ادامه در پاسخ به سوالات مطرح شده از سوی بینندگان درمورد تغییر وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی گفت: مصوبه تهیه شده در جلسهای که با حضور رئیس جمهور برگزار شد برای همین موضوع بوده که جلوی اتلاف وقت نیروهای شرکتی براساس ارائه کد شناسایی داده شده به آنها گرفته شود.
وی ادامه داد: در بحث آزمون ها باید این نکته را تأکید کنم که همه کسانی که در آزمون های استخدامی شرکت کردهاند و حد نصاب را بدست آوردهاند اگر استخدام آنها استانی باشد این موضوع به استانداران و اگرکشوری باشد به بالاترین مرجع دستگاه ها مربوط است.
وی در خصوص اخرین وضعیت اقدامات انجام شده برای کارمندان انتقال یافته از تهران به شهرستان ها گفت: این عزیزان در صورتی که با مشکل مواجه هستند می توانند به مراجعه karmandiran.ir اقدام به بیان مشکلات خود برای بررسی سریع و رفع آنها انجام دهند.
معاون رئیس جمهور در امور توسعه نیروی انسانی در خصوص تخلف شرکت نفت به بهانه خصوصی سازی در مورد تغییر وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی گفت: باید این نیروها مطابق ماده 17 و 47 قانون شرایط کاریشان به قرارداد کار معین تبدیل شود زیرا براساس ماده 17 و 47 قانون تخلف شرکت نفت در این مورد به علت خصوصی سازی به هیچ عنوان صحیح نیست ضمن آنکه این موضوع باید طبق ماده 124 تغییر وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی در اسرع وقت انجام شود.
وی در خصوص اجرای بازوهای نظارتی در مورد نظارت بر روی روند تغییر قرارداد نیروهای شرکتی به قراردادی گفت: یکی از عواملی که باعث انجام کار خوب و درست میشود خود قانون است.
اجرای جمعی آن خواسته دولت است براین اساس ستادی در معاونت راهبری توسعه نیروی انسانی تشکیل شده تا این موضوع را به طور جدی پیگیری کند و اگر کارکنان مشکلی داشتند می توانند با مراجعه به این ستاد مربوطه اقدامات لازم را برای رفع مشکلات خود انجام دهند.