* بين ۱۰ تا۲۰ ميليون تومان؛ پژو۲۰۶ اس.دي و تندر۹۰
طي مصاحبههايي كه با حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ نفر از خريداران خودروها صورت گرفته است، در نيمه نخست امسال مشتريان از ميان خودروهايي با قيمت بين ۱۰ تا۲۰ ميليون تومان، بيشترين ميزان رضايت را از ۲۰۶ اس دي داشتهاند و به آن ۷۳۴ امتياز دادهاند.
پس از اين خودرو، تندر۹۰ پارس خودرو با ۷۳۳ امتياز، پژو۲۰۷ با ۷۲۵ امتياز، تندر۹۰ ايران خودرو با ۷۱۹ امتياز و پژو ۲۰۶ با ۷۱۴ امتياز در ردههاي دوم تا پنجم قرار دارند.
ام وي ام ۵۳۰ با ۶۹۱، ريو با ۶۸۸، سورن با ۶۸۶، سمندEF۷ با ۶۷۲ و سمندLX با ۶۶۰ امتياز رتبههاي پنجم تا دهم جدول را به خود اختصاص دادهاند.
چري ويانا با ۶۵۶ امتياز، سمند SE با ۶۴۸ امتياز، پژو پارس با ۶۴۱ امتياز، پژو۴۰۵ با ۶۳۷ امتياز و تيبا با ۶۳۰ امتياز در ديگر ردههاي اين جدول قرار دارند.
خودروهاي لوبو و ليفان ۵۲۰ نيز از ديگر محصولات زير۲۰ ميليوني هستند كه در اين نظرسنجي اظهارنظري درباره آنها به ثبت نرسيده است.
* بين ۲۰ تا۳۰ ميليون تومان؛ مگان
اما در ميان خودروهايي كه قيمتي بين ۲۰ تا۳۰ ميليون تومان دارند، مشتريان بيشترين ميزان رضايت را از مگان ۱۶۰۰ داشتهاند و به آن ۷۵۶ امتياز دادهاند.
پس از مگان، ام وي امX۳۳با ۷۳۶ امتياز و هيوندا ورنا با ۷۱۹ امتياز در ردههاي دوم و سوم قرار دارند.
* بين ۳۰ تا ۴۰ ميليون تومان،؛ ام جي روور
همچنين در ميان خودروهاي ۳۰ تا ۴۰ ميليون توماني، ام جي روور ۵۵۰ با ۷۸۹ امتياز درصدر قرار دارد و پس از آن مگان ۲۰۰۰ با ۷۷۱ امتياز و هيوندا آي۲۰ با ۷۵۹ امتياز در جايگاه دوم و سوم رضايت مشتريان قرار دارند.
مزدا ۲ و هيوندا آوانته نيز با ۷۴۴ و ۷۳۶ امتياز در ردههاي بعدي اين جدول قرار دارند.
* بين ۴۰ تا ۵۰ ميليون تومان؛ كيا نيوسراتو
اما در بين خودروهاي ۴۰ تا ۵۰ ميليون توماني، اين روزها كيا نيو سراتو با ۸۰۹ امتياز بيشترين ميزان رضايت مشتري را به خود اختصاص داده و پس از آن كيا سراتو كوپه با ۷۹۸ امتياز و نيو مزدا۳ با ۷۹۲ امتياز در ردههاي دوم و سوم قرار گرفتهاند.
هيوندا آي۳۰با ۷۸۹ امتياز، نيسان ماكسيما با ۷۶۲ امتياز و گرند ويتارا با ۷۵۴ امتياز در ردههاي بعدي اين جدول قرار گرفتهاند.
* بالاي ۵۰ ميليون تومان؛ پورشه
در نهايت در ميان خودروهاي گران قيمتي كه بيش از ۵۰ ميليون تومان قيمت دارند، پورشه كاين با ۸۸۱ امتياز، هيوندا جنيسيس با ۸۴۳ و هيوندا سوناتا با ۸۳۰ امتياز در ردههاي اول تا سوم قرار دارند.
جنيسيس كوپه (۸۲۱)، كيا موهاوي(۸۱۸) كيا سورنتو(۸۱۶) نيسان تيانا(۸۱۴)، تويوتا اريون (۸۰۹)، هيوندا سانتافه (۸۰۵)، هيوندا آي ايکس ۵۵ و كيا اسپورتيج مشتركا با ۷۹۹ و هيوندا آي ايکس ۳۵ با ۷۹۶ امتياز در ردههاي بعدي قرار دارند. البته در اين رده سانگ يانگ ركستون، سانگ يانگ كايدون و سانگ يانگ اكتيون نيز قرار دارند كه ميزان رضايتمندي مشتريان نسبت به آنها مشخص نشده است.
* خودرو ارزانتر با رضايت بيشتر
در مجموع اگر ميزان رضايتمندي مشتريان از تمام خودروهاي مورد نظرسنجي قرار گرفته را بررسي كنيم، در مييابيم كه پورشه كاين با ۸۸۱ امتياز بالاترين ميزان رضايتمندي را به خود اختصاص داده است كه البته با توجه به قيمت بالاي ۵۰ ميليون توماني آن تا حدي اين مساله قابل توجيه است، چرا كه به غير از خودروهاي بالاي ۵۰ ميليوني هيچ يك از خودروهاي گروههاي ديگر به امتياز ۸۰۰ دست نيافتهاند و بدين ترتيب اكثر خودروهايي كه قيمتي بالاي ۵۰ ميليون تومان دارند، در ردههاي اول تا نهم جدول رضايتمندي قرار گرفتهاند.
البته كيا نيوسراتو كه در رده قيمتي بين ۴۰ تا ۵۰ ميليون قرار ميگيرد هم با كسب ۸۰۹ امتياز از برخي از ماشينهاي بالاي ۵۰ ميليوني، بالاتر قرار گرفته و به طور مشترك با تويوتا اريون هم امتياز شده و در رده هشتم جدول قرار دارد.
ام جي روور ۵۵۰ نيز با اينكه قيمتي بين ۳۰ تا ۴۰ ميليون تومان دارد، با كسب ۷۸۹ امتياز از نظر رضايتمندي، امتياز بيشتري نسبت به خودروهاي گرانتري همچون نيسان ماكسيما (۷۶۲) و گرند ويتارا (۷۵۴) به خود اختصاص داده و ميزان رضايت از آن با هيوندا آي۳۰ برابري ميكند.
مگان۲۰۰۰ نيز با اينكه بين ۳۰ تا ۴۰ ميليون تومان قيمت دارد، با ۷۷۱ امتياز از ماكسيما و گرند ويتارا كه بين ۴۰ تا ۵۰ ميليون قيمت دارند جلوتر است.همچنين مگان۱۶۰۰ با قيمتي بين ۲۰ تا ۳۰ ميليون از مزدا ۲ و هيوندا آوانته كه حدود ۳۰ تا ۴۰ ميليون قيمت دارند، از رضايتمندي بيشتري برخوردار است.ام وي ام X۳۳ (تيگو) نيز با قيمت نزديک به ۳۰ ميليون تومان از نظر رضايتمندي با هيوندا آوانته كه بين ۳۰ تا ۴۰ ميليون قيمت دارد، برابري ميكند.همچنين ام وي ام ۱۱۰ كه قيمتي كمتر از ۱۰ ميليون تومان دارد، از نظر ميزان رضايتمندي مشتريان از چري ويانا، سمندSE، پژو پارس و پژو ۴۰۵ كه قيمتي بين ۱۰ تا ۲۰ ميليون تومان دارند، بالاتر است.
در اين نظرسنجي ۴۸ خودروي سواري از ۱۲ شركت عرضه كننده خودرو مورد بررسي قرار گرفتهاند و پنج موضوع «بدنه»، «مجموعه نيرو محركه و سوخت رساني»، «مجموعه تعليق و انتقال قدرت»، «ايمني» و «تهويه مطبوع و وسايل برقي» جزو شاخصهاي اصلي نظرسنجي بودهاند.
البته گويا در اين نظرسنجي خودروهاي شركت كرمان خودرو، خودروسازان بم و رامك خودرو به علت عدم ارائه آمار فروش خودرو در شش ماهه اول امسال مورد ارزيابي قرار نگرفته اند.