رئيس‌جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی خود با مردم با شاره به اینکه شورای نگهبان باید از مرزبندی میان اجرا و نظارت مراقبت کند، گفت: ما در دولت طرح‌هایی آماده کرده‌ایم که بتوانیم ارزی که در بودجه دولت می‌آید و تجار ما را به خود وابسته می‌کند حذف کنیم و این شدنی است.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، دقایقی پیش، گفتگوی زنده تلویزیونی محمود احمدي‌نژاد از شبكه اول سيما آغاز شد.

بر اساس این گزارش رئيس‌جمهور در اين گفتگوي زنده تلويزيوني قرار است به مناسبت دومين سالروز اجراي طرح هدفمندسازي يارانه‌ها، گزارشي از روند اجرايي اين طرح ارائه كرده و درباره مسايل روز كشور بويژه موضوعات اقتصادي با مردم گفتگو كرد.
 
شرح آنلاین این گفتگو به شرح زیر است:
 
- بدلیل اجرای بخشی از طرح ما نباید انتظار داشته باشیم به تمامی اهداف برسیم.
 
- با توجه به اجرای تنها 30 درصد هدفمندی، تولیدات ما رشد مثبتی داشت و اظهاراتی مبنی بر تضعیف تولید درست نیست.
 
- کنترل مصرف انرژی هدف دوم اجرای هدفمندسازي يارانه‌ها بود که در سال 90 مصف خانگی و تجاری برق و گاز کاهش داشته که در بخش صنعت این مصرف افزایش داشته است. مصرف بنزین، گازوئیل و ... کنترل شده است.
 
- هدف سوم ما از هدفمندسازي يارانه‌ها اجرای عدالت بود که تمامی ارقام نشان می دهد که قدرت خریددهک پایین افزایش یافته که این امر برای روستاییان بهتر بود.
 
- نسبت درآمد 10 درصد ثروتمند به 10 درصد پایین به 17/10 در شهری کاهش یافته است.
 
- تورم امری ساختاری است و ما همواره با این امر روبرو هستیم اما تورم ناشی از هدفمندی بسیار پایین تر از آمارهایی است که برخی مدعی آن بودند.
 
- تا الان نرخ تورم 1/26  درصد است که عمده آن بعلت نرخ ارز است و دولت درحال مدیریت شرایط است تا تغییر نرخ ارز تاثیر بسزایی نگذارد که تا کنون موفق بودیم.
 
- دشمن هم اعلام کرده که تحریم های شدید و هوشمند صورت داده اند که هدف آنها یعنی از هم گسیختگی را بدنبال نداشت و ما توانستیم آن را کنترل کنیم این درحالیست که به مردم هم فشار آمد اما برنامه هایی برای عبور از این امر داریم.
 
- دشمن دنبال موج‌آفرینی جدید هستند اما ما هم قوی‌تر شده‌ایم و طرح‌هایی آماده کرده‌ایم که بتوانیم ارزی که در بودجه دولت می‌آید و تجار ما را به خود وابسته می‌کند حذف کنیم و این شدنی است.
 
- بخش مهم تورم امروز بعلت ارز و بخش عمده دیگر به سیستم بانکی و مدیریت اقتصادی است که معوقات بانکی از این موارد است که خارج از دولت تصمیم گرفتن باز پس دادن معوقات تا 5 سال به تعویق بیافتد که ایجاد مشکل کرده است.
 
- قانون  هدفمندسازي يارانه‌ها 11 بار تا کنون اصلاح شده که مناسب نبود که البته ما عمده افراد را مقصر نکردیم چراکه این طرح مخالفین بسیاری داشت و برخی افراد با دادن اطلاعات غلط، ایجاد مشکل کردند.
 
- قانون نمی تواند جزئیات اجرا را هم تعیین کند و ناظر نباید در اجرا دخالت کند و تنها کار نظارت را انجام دهد و مرزبندی ها هم باید مشخص شود.
 
- برخی منتقدان دولت درباره عدم حمایت از تولید هنگامیکه در جایگاه تصمیم گیری رسیدند، حمایت های دولت را کاهش دادند.
 
- دولت به معوقات اعتقاد ندارد، اگر کسی این معوقات را در تولید صرف کردند حمایت می کنیم اما بخشی از معوقات دست افرادی است که پول دریافت کرده و واردات انجام داده است و دولت داشت در این زمینه کارهایی را انجام دهند اما فشارها افزایش یافت و نگداشتند.
 
- بحث معوقات بانکی در حوزه اجرا است و شورای نگهبان باید این مرزبندی را مراقبت کند و اگر قانون ریز شود، قانون نیست و آیین نامه است و مدیریت اقتصد باید متمرکز باشد.
 
- در فضای عمومی اقتصاد امنیت لازم است که ثبات قوانین  از این دست که دولت کارهایی را در این زمینه انجام داده است، اما بخشی دیگر امنیت است که این تصور بوجود نیاید که اگر کسی پیشرفت کند با او برخورد می شود. امنیت باید بوجود بیاید.
 
- باید اگر اتفاقی افتاد دایره را وسیع نکرده و نباید فضای اقتصاد را امنیتی کرد، برای مثال نباید بگوییم اختلاس شد، یک تخلف بانکی بود و باید با همان متخلفان برخورد کرد و نباید به هرکس مارک زد.
 
- اجرای هدفمندسازي يارانه‌ها چگونه با افزایش نرخ ارز مرتبط است؟دلیل منطقی و اقتصادی بین این دو وجود ندارد و نرخ ارز به میزان آن در بازار و نحوه عرضه ارتباط دارد. با آمار بازی هرکسی خواسته خود را اعلام می کند و این درحالیست که ما می خواهیم مسائل اقتصاو دی را حل کنیم.
 
- با اجرای 100 درصدی هدفمندی مشکلی ایجاد نمی کند و توان و ظرفیت مردم بسیار بالا است و ما دیدیم مردم چقدر همکاری کردند.
 
- ما در حال تثبیت نرخ ارز و کاهش قیمت آن هستیم و امسال 50 میلیارد درآمد ارزی از صادرات غیرنفتی می رسیم. 
 
- از نظر من قیمت ارز 1226 تومان است و مابقی اختلاف قیمت باید به مردم برگردانده شود.
 
- ما یارانه را اضافه به مردم ندادیم و تمامی آن در بوجه و درآمدها بوده است و نباید ارزیابی منفی کرد. به همین دلیل در جلسات اقتصادی حرف دولت ثابت است.
 
- دیواری کوتاه تر از دولت نیست و هرکی می رسد بر سر دولت می کوبد و این درحالیست که این دولت کمتر گلایه کرده و اگر بلاهایی که سر اسن دولت آمد سر دولت های دیگر می آمد ...
 
- ارزی که برای واردات دارو تخصیص داده شده بیش از سال گذشته است و نباید قیمت دارو افزایش یابد و وزارت بهداشت و ... باید کنترل کنند و باید بجای متهم کردن یکدیگر، مشکل را پیدا کرد اما اگر نیاز باشد، برای واردات دارو ارز بیشتری اختصاص می دهیم.
 
- برای درآمدهای دولت محدودیت درست شده است و دولت هیچ ارزی را گران نفروخته است.
 
- ما میخواستیم هرساله به مردم سود سهام عدالت را بدهیم که مجلس مخالفت کرد و گفت اول باید قسط های آنان را بدهیم که از سود داریم قسط ها را می دهیم، اصل سهام 2 برابر افزایش یافته و مردم این سرمایه ها را حفظ کنند.
 
- دولت تنها جایی است که 60 تا ناظر دارد و نمی دانم چرا افراد در تلاشند تا ضربه دشمن را کوچک جلوه دهند و تمامی تقصیرها را بر عهده دولت بگذارند و این درحالیست که مسئولان می دانند ابعاد تحریم ها چقدر است.
 
- این دولت سه سال است که 30 درصد از درآمد فروش نفت را ذخیره کرده است، 3 تا 20 درصد به صندوق توسعه ریخته شده و الان 45 میلیارد دلار ذخیره دارد و باید برای تولید جاری شود و نباید دست دولت را که داوطلبانه این کار را انجام داده را بست و باید کمک کرد تا مسائل کشور پیش برود.
 
- برخی کارها هم در دست مردم است و در مقطع کنونی باید کمتر به بازار فشار وارد کرد.
 
- تحریم ها وجود دارد و برخی کشمکش ها هم در داخل کشور وجود دارد اما مردم میتوانند کار را یکسره کنند که انتخابات آنجا است و مردم پرشور بیایند و رای دهند.
 
- انتخابات مال ملت است و برخی نباید فکر دخالت در انتخابات را هم بکنند و یا جای مردم تصمیم بگیرند که مردم هم نمی گذارند.
 
- ما برنامه دایم که کار نیمه کاره ای را برای دولت یازدهم نگذاریم و دولت در تلاش است تا همه سلایق در انتخابات شرکت کنند و انتخابات پرشوری برگزار شود و هنر ما این است که بستری فراهم کنیم که خواست ملت محقق شود که وظیفه دولت و نظر همه دلسوزان هم این است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار