این تحقیقات نشان داد: مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی ماده فلائونوئید به طور منظم که چای، توت، توت فرنگی و سیب از مهمترین منابع آن به شمار میرود، از عصبهای مغز محافظت میکند و احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش میدهد.
نتایج این تحقیقات جدید در ماهنامه عصب شناسی در ماه دسامبر چاپ شده است.
این تحقیقات از بیش از 130000 مرد و زن صورت گرفت و دوره زیر نظر بودن این افرد بیش از 20 سال طول کشید.
بعد از گذشت این مدت، بیش از 800 نفر به بیماری پارکینسون مبتلا شدند و سپس محققان تحقیقات خود را روی این بیماران متمرکز کردند و مواد غذایی مورد استفاده آنها و همچنین سن و زندگی آنها را به طور کلی ثبت و بررسی کردند.
این تحقیقات نشان داد: مردانی که بیشترین میزان مواد غذایی و نوشیدنیهای حاوی ماده فلائونوئید را مصرف کردند، احتمال ابتلای آنها به پارکینسون نسبت به افرادی که مقادیر کمتری دریافت کردند، 40 درصد کاهش یافت و این در حالی بود که این ترکیبات، تاثیر مشابهی روی زنان برای محافظت آنها در برابر ابتلا به این بیماری نشان نداد.
بر اساس این تحقیقات، این نتایج تاکیدی بر فواید زیادی است که مصرف منظم ترکیبات فلائونوئیدها بر سلامت انسان داد.
پارکینسون از جمله بیماریهای مغز و اعصاب در سنین بعد از 60سالگی است و از هر 100نفر بالای 60 سال یک نفر به پارکینسون مبتلا میشود.
بعد از آلزایمر، پارکینسون شایعترین بیماری مخرب اعصاب است. پارکینسون بیماری مزمن و پیشروندهای است که در آن سلولهای ترشحکننده دوپامین در مغز میمیرند و در فقدان دوپامین حرکات بدن نامنظم میشود.
تعدادی از تحقیقات در گذشته نیز نشان داد که مصرف فلائونوئیدها از انسان در برابر شمار زیادی از بیماریها به ویژه فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و برخی از سرطانها و بیماری زوال عقل محافظت می کند.